Po pierwsze napisałem :
"My różnimy się od w i ę k s z o ś c i "z nich,że wyrywamy chwasty.
Tym samym wykazałem,że istnieją społeczności praktykujące wykluczenie.
Dowodzi tego książka Johna McArthura "Niewidzialny przeciwnik",w której pisze o wykluczeniu.
Nie przypisuj mi niewiedzy,w tym,czym ,tam gdzie posiadam.
Nie piszcie,że wykluczamy molestowanych a pozostawiamy "katów".
Nieprawda.(podkreślone moje)
A porzucenie organizacji za nieprawdy,tam gdzie je widzisz to jedno.
Ich udowodnienie,inne.
A zmiany w organizacji to ważny etap postępu ,tak ważny jak np.w rozwoju nauki.
To już udowodniłem. (podkreślone moje)
Zobaczymy kogo zaakceptuje,a kogo nie.
Nie wydaje mi się jednak,żeby odrzucił organizację za winę winnych tych spomiędzy nas,którzy "mienią się braćmi a w istocie nimi nie są".
Przy czy budowanie swojej do nas niechęci na przykładzie zepsucia niektórych z nas,to tylko pretekst,tak mi się wydaje.
Czym że jeżeli nie wykluczeniem jest, zasada dwóch świadków, pomyśl proszę głębiej nad zagadnieniem, skoro Pismo zawiera informację o tym że
w ściśle określonej sytuacji nie potrzeba dwóch świadków, znasz przecież prawo Boże opisujące sytuację zgwałcenia kobiety na polu. 5 Mojż. 21:18-21
Co udowadniać i komu skoro w Piśmie Świętym jest wyraźny zapis o FAŁSZYWYM PROROKU 5 Mojż. 18: 20-22 ile dat końca świata 1914 r. 1925 r. 1975 r. co nie fałszywy prorok? wczytaj się w słowa Księgi Biblią nazywanej, nie interpretatorów, to są tylko ludzie plączący się w zeznaniach i gdybym miał wszystko opisać co w ich literaturze niespójnej wewnętrznie jest zawarte zabrakło by tygodnia, o danych zawartych w archiwach BADACZY PISMA ŚWIĘTEGO nie piszę bo tu dopiero jest jazda, jak to C.T. Russell rozumiał Słowo Boże, zresztą mason. Może napiszesz że niektórzy z braci w swej nadgorliwości tak opacznie rozumieli te daty,(
że zapytam, a co pisał na temat dat Paweł zresztą apostoł, wybrany przez Jezusa Pana, ciekawa kwestia się wyłania wszystkich prócz Macieja wybrał Pan Jezus, tylko jedyny Maciej został wybrany przez Boga Jehowę dodam oczywiście według Biblii św.j.) i w swej nadgorliwości zostawili pracę zarobkową, podjęli służbę pionierską, pozbyli się swych majątków wszystko w swej nadgorliwości co zresztą w tym roku na kongresie próbowano wmówić OWCOM I oczywiście większości wmówiono, mało kto dysponuje literaturą z tamtych lat, zresztą skutecznie się zniechęca do głębokiego studiowania starszej literatury.
Piszesz o budowaniu niechęci do was, na przykładzie
zepsucia niektórych(ciało kierownicze,ciało niebiblijne, ze złotymi zegarkami i sygnetami na rękach, kłamiące, to niektórzy?), wiesz, wniknij w to co czytasz, co widzisz, jeżeli zepsucie jest na samej górze, kłamiący przed komisją do spraw pedofilii w Australii G.W. Jackson, Lett w majowym Broadcasting 2015 mówiący o potrzebie wybudowania 13 czy 14 tysięcy sal królestwa teraz już zaraz (w domyśle potrzebna kasa - dajcie) po czym w na zgromadzeniu Statutowym w Październiku podaje się do publicznej wiadomości zboru że wszystkie budowy są wstrzymane, to wiesz dziecko 5-cio letnie powie coś tu nie gra, tak poukładana organizacja nie planuje?! Miliardy dolarów ze sprzedaży posiadłości Brooklynu, gdzie masz informacje z rozliczenia się naszej wspólnej własności, oni nie są panami mojej wiary, A TAK SIĘ ZACHOWUJĄ.
Większości z nas na tym forum przyświeca Słowo Boże, a w nim mamy opisaną sytuację Łukasza 9:49-50 to św.j. uczą ze wszystko co nie jest z nimi to zło, Pan Jezus uczył czegoś wręcz odwrotnego, dla mnie osobiście zło siedzi w Warwick(poczytasz książkę "Kryzys Sumienia" R. Franza to zrozumiesz) nie piszę w imieniu innych, czytając ich posty wnioski sam wyciągniesz.
Moja Żona chodzi na zebrania, głosi, stoi przy stojaku, i co z tego, jak diabeł święconej wody boi się Biblii, zresztą w organizacji byłem 33 lata i wiem jak studiowana jest Biblia i jak postrzegani są wszyscy którzy nie są w arce, czyli w organizacji.
Co pokazali w Nadarzynie usługujący tam 22 Września 2017 r. teraz w miniony Piątek? Z uśmiechem na twarzy, buta, pycha, pomimo tego że były osoby które przyjechały z pismem, czy też były umówione na to spotkanie, dla nich dzień jest nocą a białe czarnym.
Żyją w amoku.
I na koniec, jeżeli mowa jest o faktach, to nie ważne kto Ci je podaje i czym się kieruje,
FAKT JEST ZAWSZE FAKTEM.
Jeżeli Ci go wytyka i tak to odbierasz, to nie dawaj podstaw. Korporacja BIZNESOWA oto jest jej imię,
a myślących samodzielnie za burtę.Pozdrawiam