No ale jak będzie na prawdę to przecież nikt nie wie, jeżeli w ogóle tak będzie to wyglądać jak tam jest napisane, musi się coś sprawdzić by można powiedzieć kto miał rację , każdy ma niestety prawo do własnej interpretacji. Jeżeli np taki świadek lub ktoś inny nie ma pojęcia co to jest Szofar Boży to czytając werset ten z pnś i widząc słowo trąba na bank pomyśli o instrumencie dętym blaszanym
Ja w ogóle nie biorę słów z biblii na poważnie. Dla mnie to taka schiza. To tak jak bajka o czerwonym kapturku.
Widzę, że nie tylko ja mam takie podejście do bibli... kiedyś wierzyłam, ale to było jakiś czas temu... teraz jestem szczęśliwsza.
Dla mnie Biblia to zwykła ale bardzo fajna książka z działu fantasy, to nie zmienia faktu że bardzo ją lubię czytać i bardzo mi się podoba i każdemu ja polecam ,ale żeby przeczytał, a nie żeby według niej żył, jak próbują to robić niektórzy ludzie
Ciekawe podejście. Dla mnie osobiście biblia straciła zainteresowanie, lubię wiedzieć kto napisał dane dzieło a w tym przypadku jakoś tak...
Ja słowa "jedzmy i pijemy, bo jutro umrzemy" traktuje na poważnie i codziennie się do nich stosuje
To Ty jesz ze strachu przed śmiercią. Ja natomiast jem aby odżywić organizm.Dlatego te słowa nie maja sensu dla mnie .Niektórzy jedzą aby zaspokoić głód.
Odebrałam to w formie żartu czyż nie tak miało to zabrzmieć?
Ja na poważnie. Jem nie z tego powodu,że jutro umrę tylko aby odżywić organizm.
Niby wszystko ma sens, ale gdyby tak zagłębić się bardziej to wychodzi na to, że nic nie ma sensu 😉
No to zgłębiajmy.
Oczywiście masz na myśli zgłębianie błędów i manipulacji PNŚ 😀...nie ma to sensu...
Manipulacji ludzi biblią.Nie tylko chrześcijańską.