Jakoś nie widzę ataku Don Adamsa na kobiety w tym poscie który zacytowałaś.?
Czy to jakieś uczulenie,awersja, pozostałości po orgu?
nie u mnie nie ma takiej pozostałości , zawsze byłam niezależna , zawsze dyskutowałam . Kiedy poszłam donieść na swoją córkę powiedziałam w oczy starszemu , że go nie lubię ale szanuję jego pozycję w org. Nie pomyliłam się jako człowiek był ... Tak że spokojnie , ale pozostaję przy zdaniu że ex bracia mają naleciałości , dotyczy to przede wszystkim starszych . Wyjątki potwierdzają regułę.
Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej
Stan prawny aktualny na dzień: 30.10.2023
Dz.U.1997.78.483 - Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 r.
Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej
Preambuła
Rozdział VI. Rada Ministrów i administracja rządowa
Art. 154. Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej
Ucz się efektywniej
rozwiązując test
Obserwuj akt
Art. 154. Konst.
Tryb powoływania Rady Ministrów
1.
Prezydent Rzeczypospolitej desygnuje Prezesa Rady Ministrów, który proponuje skład Rady Ministrów. Prezydent Rzeczypospolitej powołuje Prezesa Rady Ministrów wraz z pozostałymi członkami Rady Ministrów w ciągu 14 dni od dnia pierwszego posiedzenia Sejmu lub przyjęcia dymisji poprzedniej Rady Ministrów i odbiera przysięgę od członków nowo powołanej Rady Ministrów.
2.
Prezes Rady Ministrów, w ciągu 14 dni od dnia powołania przez Prezydenta Rzeczypospolitej, przedstawia Sejmowi program działania Rady Ministrów z wnioskiem o udzielenie jej wotum zaufania. Wotum zaufania Sejm uchwala bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów.
3.
W razie niepowołania Rady Ministrów w trybie ust. 1 lub nieudzielenia jej wotum zaufania w trybie ust. 2 Sejm w ciągu 14 dni od upływu terminów określonych w ust. 1 lub ust. 2 wybiera Prezesa Rady Ministrów oraz proponowanych przez niego członków Rady Ministrów bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów. Prezydent Rzeczypospolitej powołuje tak wybraną Radę Ministrów i odbiera przysięgę od jej członków."
Jak widzisz przeczytałam i nawet dla leniwych zamieszczam.
https://www.prawo.pl/samorzad/kto-utworzy-rzad-kto-zostanie-premierem-konstytucja,523547.htmlPod tym adresem dodatkowe wyjaśnienie.
Nie będę dyskutować , nie chce mi się.
Po ośmiu latach rządów PIS nie mam do nich zaufania , widząc ich harde miny, odpowiedzi , jak traktują wszystkich mających inne zdanie , nie mam do nich zaufania, jak manipulują konstytucją , prawem , nie mam do nich zaufania ,że naprawdę chcą oddać władzę. Czas pokaże.
Pan prezes powiedział z szelmowskim uśmiechem , że czekają nas ciekawe wydarzenia.
"Nie ma żadnego powodu, dla którego Prezydent nie mógłby popełnić fatalnego błędu w postaci przyjechania do Dorkas do domu i desygnowania jej na premiera. Byłoby to zgodne z Konstytucją."
Swego czasu minister Niedzielski obiecywał ,że zadzwoni do wszystkich żeby się szczepili , czekałam, czekałam ,czekałam i się nie doczekałam