Żadna partia nie jest w stanie mnie omamić swoimi wyimaginowanymi programami obietnicami.
Bo ich przesłanką jest wygrana a nie dobro ludzi.
Pamiętam słowa Szydło w Sejmie"pokora,praca, umiar"-i co z tego zostało?:
Pycha.rozleniwianie narodu plusami,rozrzutność.
Co to znaczy ,że żadna partia Cię nie omami? SJ nie głosowali bo wszystko zostawili w rekach Jehowy, tylko rząd boży...
serio
moja dzisiejsza wiedza na temat organizacji daje mi pewność , że też mamili ludzi dążąc do swoich zysków , władz nad ludźmi ,którym narzucali swoje racje też jest zyskiem , ich zyskiem. Czy ta władza wynikała z chęci zapewnienia ludziom dobrobytu? poniekąd ale wszystko było warunkowe , wszystko zależało od twojego ślepego posłuszeństwa od całkowitego podporządkowania. Czy nie mieszali się się do polityki? Jestem pewna , że tak, nie tylko ci na dole o tym nie wiedzieli i nie wiedzą nie dlatego , że nie mogą tego sprawdzić tylko ,że tak zostali zaprogramowani , że im się nie chce, że nie ma w nich MIŁOSCI DO PRAWDY.
Swego czasu na forum były świetne tematy , w których Gedeon zamieszczał dokumenty z IPN-U, kiedy Lebioda opisywał czasy swojej słuzby, działalność najwyższych władz organizacji , budowa farm , biur oddziałów, handel salami królestwa itd, można tego mnożyć.
Nie głosując też decydujesz o przyszłości swojej i innych , ktoś powiedział nie interesuję się polityką ale ta polityka i tak zainteresuje się TOBĄ , nie ma innej opcji.
Ja nie chcę zyć w kraju gdzie prezydent cytuje słowa czasów okupacji -" tylko świnie siedzą w kinie " mówiąc o ludziach , którzy chcą oglądnąć film może niepoprawny politycznie, SAMA CHCĘ DECYDOWAĆ ; gdzie minister sprawiedliwości ułaskawia dziewczynę o skrajnie nazistowskich poglądach bo ta ma prawo bić tych którzy uważają , że ludzie LGBT mają prawo do swojego miejsca w moim kraju , nie chcę kraju , który tworzy się strefy wolne od LGBT,w którym zabiera się prawa kobiet MOJE PRAWA DO DECYDOWANIA O SOBIE.
Kiedy odeszłam a właściwie mnie wyrzucono z przenajświętszej , chcę być świadomym człowiekiem.
świat nie jest doskonały i nigdy taki nie będzie ale filmy typu " Dawca pamięci" pokazuje , że taki świat nie jest nam potrzebny ale możemy uczynić go lepszym , będąc lepszym człowiekiem.
Dlatego ja idę na wybory i nie zagłosuję ani na PIS ani na Konfederację , bo tak jak napisał Nemo nie pozwala mi na to uczciwość , zwykła ludzka uczciwość