Darew ty tak na serio?? To że Braun z Korwinem nie zmieniają poglądów, nie zmienia faktu że są zjeeebami, szkodzącymi Polsce.
500+ jest finansowane od 2016 długiem, w defacto dzieci będą to spłacać z odsetkami.
A tam na serio. Pożartować sobie tylko chciałem tak przypominając troche faktów.
Przecież napisałem że Korwin czy Braun mają nierówno pod sufitem. A Mentzen jest super bo jest za godnym wynagradzaniem pracowników, którzy są gotowi pracować ponad normę. Oczywiście jeszcze niżej niż najniższa krajowa
A przypomniało mi się. Jeszcze jeden genialny pomysł Mentzena - to rozwody za zgodą biskupa. No geniusz! Lecę głosować na gościa
Co do finansowania programów socjalnych z długu wg. Ciebie, to znasz kraj, który funkcjonuje bez długu?
Chętnie też bym zobaczył zestawienie, które wydatki rządu są finansowane z dochodów a które z długu, skoro uważasz, że 500+ z długu.
Jeśli chodzi o ten kosmiczny dług Polski za rządów PiS. Jest on rzeczywiście wyższy o jakąś połowę tego co w 2015 r. ale wpływy budżetowe wzrosły w tym czasie ponad dwukrotnie i co istotne procentowy udział tego długu do PKB jest niższy niż w 2015.
Wysokość tego długu nie była też reperowana zajumaniem 153 miliardów z OFE i ok. 60 miliardami za wyprzedaż ok. 1000 przedsiębiorstw z udziałem skarbu państwa.
30000 kwoty wolnej od podatku ale za to składka zdrowotną dla przedsiębiorców płatna od 1 zł beż możliwości odliczenia czyli pelne 9%. Przy czym te 30000 pln wolnej kwoty też prowadzących działalność nie dotyczy.
Zaraz się rozpłacze nad losem biednych, wyzyskiwanych przez państwo i pracowników przedsiębiorców.
Szczególnie wzrusza mnie ten ich coroczny skowyt, gdy rząd podnosi minimalną. Jak będą musieli od ust sobie odejmować i lada chwila zbankrutują a w ogóle gospodarka cała padnie .A potem widzę jak coraz nowszymi wypasionymi furami jeżdżą i jakoś jak jeżdzili po kilka razy w roku na często egzotyczne urlopy tak dalej jeżdzą.
Kto zyskał na ostatniej reformie? Najmniej zarabiający a reszta których dochód jest wyższy niż kilkanaście tysięcy miesięcznie tracą.
Ja i wielu, którzy chętnie chcieliby zarabiać ponad 12 tys. płakać nad ich losem nie będę.
i nie masz racji, że wszyscy przedsiębiorcy nie korzystają z kwoty wolnej od podatku, bo ci rozliczani ze skali podatkowej korzystają.
A drobni przedsiębiorcy którzy np. rozliczają się ryczałtem i nie przekraczają miesięcznie 5 tys. także zyskali na zmianach.
Nauczyciele zarabiający nie wiele ponad minimalną. Zadluzenie kraju wywaliło w kosmos, bo będą nam budować armię, w której jak się okazuje latają na nowym sprzęcie piloci z Korei, bo polskich nie ma.
Armia nam jest niepotrzebna, przecież NATO będzie nas bronić.
Samoloty są, pilotów trzeba wyszkolić. A to peszek ! To większy problem jak za PO kiedy likwidowano jednostki wojskowe a do latania były drzwi od stodoły.
Itd itp. Czy PO ma coś do zaproponowania? Nie, po za jednym. Jeśli wygrają, będzie można myśleć o nowej jakości w polityce, która może w postaci nowego ugrupowania powstanie. Jeśli wygra pis nadal będzie my kontra oni, a w tym czasie Polska będzie stawała się kolejną republiką bananową...
Teraz to dosypałeś dowcipem- nowa jakość po wygranej PO
Młody jesteś, że nie pamiętasz jak 8 lat temu skończyli 8 letni pokaz tej jakości?
Obniżka podatków 3 razy 15% w postaci podwyżki Vatu z 22 na 23%.
Zapewnianie sowitych dochodów mafiom vatowskim. Ratowanie długu przed przekroczeniem unijnego ostrzeżenia 60% PKB, zajęciem środków z OFE, mimo że nie było programów socjalnych wprowadzonych przez PiS i armia była zwijana zamiast rozwijana
Podniesienie wbrew woli społeczeństwa wieku emerytalnego. Facetom o 2 lata, kobietom o 7
Nowe ugrupowania powstałe za rządów PO. Ruch Palikota, Nowoczesna- pamiętasz?
Co się z nimi stało?
Palikot produkuje alkohol nie płacąc pracownikom zaległych pensji. Kolejna twarz tego ruchu - Biedroń swoim blaskiem opromienia czerwoną(nawet w rzeczywistości),PZPRowską twarz Czarzastego. Andrzej Rozenek - podobnie jak Kołodziejczak z Agrounii został bodyguardem Tuska.
A gwiazdy Nowoczesnej, która według zapewnień założyciela- Rysia od 6 króli miała być zupełnie nową jakością w polityce?
Co się stało z Rysiu? Rysiu został wygryziony z partii przez Lubnauer (która teraz jest frontową szczekaczką KO. Tak samo jak Gasiuk- Pihowicz szczekaczką bezpośrednio w PO). Założył potem z gwiazdą Scheuring- Wielgus (teraz Lewica czerwonego Czarzastego) kolejną nową jakość o nazwie Teraz. Po kilku miesiącach zamknął to nową jakość i wrócił do biznesu. W tym roku znowu chce budować nową jakość, w nowej, starej jakości z Szymonem płaczliwym z Polski 2050 i z tygryskiem Władkiem (od podwyższania wieku emerytalnego) z PSLu.