www.youtube.com/watch?v=83OtDDN4SnY @halinakarolewska5370
Nie mogę się nadziwić że jeszcze 5 lat temu słuchałam tych amerykańskich strażnicowych pierdół
@SLAWOscot
Oby jak najwięcej ŚJ to obejrzało, dzięki Dawid za rzetelną pracę

@maymay-ds1rp
W wielu zborach zdarzają się dramaty ludzi,którzy rzekomo poznali prawdę i gotowi są na wszelkie poświęcenia,aby tylko zadowolić owo grono rzekomo wybrańców Bożych. Byłem świadkiem zdarzeń tragedii rodzin świadków,a byłem w dwóch zborach. W pierwszym rodzina podzielona,matka z córkami świadkowie,ojciec i syn nie. Starsza córka odmawia transfuzji i umiera w wieku 18 lat. Młodsza,wiele lat po tej tragedii odbiera sobie życie w wieku 15 lat i to na sali w trakcie obsługi w zborze-zażyła tabletki od matki na sali,zaczęła się się żle czuć i bracia przewożą ja do szpitala ale niestety na pomoc za póżno. Pamiętam zdarzenie z matką tych dziewczyn. Byłem na przystanku i ta siostra przysiadła się do mnie bo jechaliśmy w jednym kierunku. Obok zakład fotograficzny i na pierwszym planie fotografie ślubne. Ta siostra ze łzami w oczach mówi mi,że nie zobaczy swoich córek w białej sukience... Nie wiedziałem co powiedzieć,jak pocieszyć.Minęło 30 lat ,ja to pamiętam do dzisiaj. W drugim zborze -niedaleko Ciebie Dawidzie,syn od braci odbiera sobie życie,20 lat temu i wspomnienia z poprzedniego zboru wracają. Cieszę się bardzo.że się uwolniłem od zakłamania,fałszu, rzekomej miłości bliżniego i dobroci. Wiara w Chrystusa powinna wywierać pozytywny wpływ na nasze życie,gdyż Jezus jest nieskończoną miłością,dobrocią,łaską,prawością ,prawdą i mądrością. Powinna łączyć,pojednywać,a nie dzielić,na gorszych czy lepszych i to znak prawdziwych chrześcijan. Owemu gronu bardzo daleko do wzoru prawdziwych chrześcijan. Trzeba mieć tupet i wyrachowanie,aby przekładać Biblię bez odpowiedniego przygotowania,wykształcenia w tej dziedzinie i twierdzić iż Bóg zlecił im to zadanie .