Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!  (Przeczytany 27020 razy)

Offline NNN

• Pionier specjalny
  • Polubień: 3900
  • Niewierny Nierozumny Niewolnik
Odp: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!
« Odpowiedź #225 dnia: Wczoraj o 20:03 »
    @beatasiek6471   
   A mi Twoje imię kojarzy się bardzo ciepło po prostu z tuleniem i przytulaniem co z Twoją miłą powierzchownością niezwykle współgra.❤ height=16❤ height=16💝 height=16

@KociaK-yy1wb   
   Po takim żarcie na twoim miejscu powiedziałabym Okay! I wzięłabym z powrotem te ciasteczka i kawę do kuchni a potem bym zasiadła z nimi i powiedziała że jak chcą ciasteczka to to niech idą po nie do sklepu.

@Eugen-59   
   Tulia miło ciebie widzieć i słyszeć jesteś mądra osobą życzę Ci wszystkiego najlepszego rozwijaj się i buduj swoją przyszłość, odszedłem oficjalnie w 04,25 po 38 latach w tej sekcie , żona została ja złożyłem wniosek o rozwód ponieważ nie doszliśmy do porozumienia choć próbowałem prawie przez 2 lata bez skutku ,po prostu sprzedała mnie w zboże dla strasznych za odstępstwo. 

@robertschicktanze1646   
   Mój syn ma na imię Jonasz i też ludzie mają z nim problemy. A to po Jonaszu Kofcie

« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 20:12 wysłana przez NNN »
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.

Offline Storczyk

Odp: etAleż to prawdziwe i życiowe!!!
« Odpowiedź #226 dnia: Wczoraj o 20:42 »
Z całym szacunkiem, ciężko wychodzi się z sekty i to poczucie, że jest się pępkiem świata.
Współczucie tyle ...

Offline NNN

• Pionier specjalny
  • Polubień: 3900
  • Niewierny Nierozumny Niewolnik
Odp: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!
« Odpowiedź #227 dnia: Wczoraj o 22:52 »
W dzisiejszym odcinku Sara bierze pod lupę najnowszy artykuł ze Studium Strażnicy pt. „Zachowuj radość w podeszłym wieku”. Choć tytuł brzmi poetycko i niewinnie, analiza treści ujawnia bolesne mechanizmy manipulacji, które dotykają najstarszych członków organizacji Świadków Jehowy. Przyjrzymy się, jak metafora „pięknych drzew” służy do przemycania warunkowej miłości, gdzie wartość człowieka kończy się tam, gdzie kończy się jego użyteczność dla zboru.To odcinek o ludziach, którzy całe życie zainwestowali w obietnicę, która na ich oczach obraca się w pył, zostawiając ich bez emerytur, oszczędności i prawa do prywatności.

Analizujemy również brutalną rzeczywistość „restrukturyzacji” w Betel, gdzie tysiące wiernych pracowników zostało odesłanych do terenu pod pretekstem „wiatru zmian od Jehowy”. Sara punktuje, jak organizacja próbuje uciszyć uzasadnione rozczarowanie seniorów, przekuwając ich poczucie straconego czasu w rzekomą „cnotę cierpliwości”. Dowiesz się także, dlaczego obecność „brata lub siostry” w gabinecie lekarskim to nie zawsze pomoc, ale często strażnik doktryny pilnujący, by senior nie podjął decyzji niezgodnej z linią grupy.

Na koniec dzielimy się konkretnymi sposobami na to, jak odzyskać swoją jesień życia i budować poczucie własnej wartości poza religijnym haraczem. Rozmawiamy o neuroplastyczności, uniwersytetach trzeciego wieku i prawie do autentyczności, które nie zależy od liczby godzin wpisanych w raport. Jeśli czujesz, że czas Cię oszukał, lub masz bliskich w organizacji, ten odcinek pomoże Ci spojrzeć na starość z perspektywy wolności, a nie służby.

@mariancwiek843   
   Jedni czekają na koniec świata, armagedon, porwanie kościoła, przyjście Chrystusa , ale jak na razie to wszyscy umierają i każdy ma swój koniec świata bez końca świata 😅 height=16.

@justynamałek1848   
   Dzisiaj rozmawiałam ze świadkiem jehowy na temat tego artykułu, zauważyłam że kobitka nie ma pojęcia w temacie starości. To co mi mówiła to utopia.                       
  Powiedziała np. że należy skupić się na pozytywach. Gdy zapytałam się jej jakie pozytywy ma starość, nie umiała odpowiedzieć.   

« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 22:59 wysłana przez NNN »
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.