Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!  (Przeczytany 30229 razy)

Offline NNN

• Pionier specjalny
  • Polubień: 3930
  • Niewierny Nierozumny Niewolnik
Odp: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!
« Odpowiedź #255 dnia: Dzisiaj o 07:06 »
Niech wyrzucają jak najwięcej. Niech jak najwięcej odchodzi. Toć to jest zapewne to słynne błogosławieństwo Jehowy. Gdyby ujawnili skalę tego zjawiska, to już dawno, przynajmniej w Polsce by nie istnieli. To jest prawda, starsi w zborach są bardzo zapracowani. Wyrzucaniem z organizacji!

https://www.youtube.com/watch?v=G27VG83q9-Y&t=547s

@Robert-f9q4u   
   Nie wiem od czego zacząć ale może właśnie o to chodzi żeby spojrzeć na nowo na wszystko. Pomineliśmy wcześniej wiele spraw a na dodatek ktoś uczył jednego kierunku patrzenia na wersety biblijne. Na szczęście to się zmienia. I właśnie teraz chcę nawiązać do tematu. Proszę przeczytać z uwagą do końca. Otóż wiemy że na zgromadzeniu Apostołów była duża dyskusja co zachować  z prawa dla pogan. To nie Bóg podjął decyzję tylko ludzie ale z natchnienia Ducha Świętego. Podjeli decyzję aby poganie powstrzymywali się od krwi. Wtedy nie było transfuzji krwi ale był zwyczaj pić jeszcze żywą krew ze zwierząt jak i ludzi. Były przesądy że pijąc krew przejmuje się ich siłę, moc, a nawet młodość. Dzisiaj wiemy że ta rada była mądra ponieważ we krwi znajdować się mogą choroby a jeszcze być może co ważniejsze w transfuzji to niezgodność z rodzajem krwi. W obecnych czasach to wiemy i ludzie  przeskoczyli ten problem. Inaczej mówiąc już to zagrożenie nie występuje. Zatem jakie zalecenie teraz by zrobili Bracia Apostołowie w zaleceniu. Chcę podkreślić że było to zalecenie jak sami to nazwali bracia uczniowie Jezusa Chrystusa. Zalecenie. Co zatem dzisiaj można zalecić jeśli teraz rozumiemy dlaczego zalecali powstrzymywanie się od krwi i dzisiaj te zagrożenia już nie występują. Oczywiście jest jeszcze ryzyko że nie na wszystkie choroby bada się krew ale to jest indywidualna decycja człowieka. To jest zalecenie. Powtarzam że to było zalecenie. Za to nie wykluczano ze społeczności, nie robiono egzekucji. Gdy Apostoł Paweł podkreślał kto nie odziedziczy Królestwa Bożego wymienił sprawy moralne a nie to że ktoś przyjął krew. Na sprawy moralne zwracają uwagę nawet ludzie zupełnie nie znający Biblii. Sprawy moralne są istotne ale nie inne to już raczej kwestia indywidualna. Dlatego jest potrzeba patrzenia na to nowymi oczami i nowym poznaniem naszych czasów zwłaszcza że odkrywamy że to było zalecenie a nie prawo utraty więzi z Bogiem i obraza Boga. To było tylko zalecenie. Pozdrawiam serdecznie. Ps. Spożywanie krwi ma jeszcze inne znaczenie i starożytni o tym wiedzieli. To również powoli wychodzi na światło dzienne. Ale to jest przrażające co robią i w jakim celu. To było opisane w Biblii nawet ale skutecznie zakryte. Dzisiaj coś wychodzi i tego Bóg nie chciał. Ale tego nawet tutaj nie napiszę. Bóg wie że ludzie jak się dowiedzą to pójdzie wielu w tym kierunku i nie będą mieli litości. Świat sałby się wampiryczny i podobny do twarzy klauna którego usta przypominają usta kogoś kto zanużył się we krwi ofiary. Tego było dużo przed Potopem. Tylko tyle mogę napisać.
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 07:18 wysłana przez NNN »
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.