24 lutego 2023 roku Anthony Morris III – członek Ciała Kierowniczego Świadków Jehowy przez prawie dwie dekady – został usunięty w całkowitym milczeniu. Bez wyjaśnienia. Bez pożegnania. Bez odpowiedzialności.
Co tak naprawdę stało się z jednym z najpotężniejszych mężczyzn w organizacji?
W tym filmie dzielę się swoim osobistym świadectwem jako były Świadek i ujawniam trzy główne teorie dotyczące jego odejścia, wraz z dowodami, kontekstem doktrynalnym i schematami, których Strażnica nie chce, abyś zobaczył.
⚠ Ten film może podważyć twoją wiarę… ale może cię też wyzwolić.
@elzbietakonarzewska2319
Wszystko co powiedziałeś jest w 100% prawdą. Mam 77 l i bylam tam 35 l a id pandemi jestem.poza. Przestałam chodzić na zebrania ale się nie odłączyłam pisemnie. Nie zależy mi na tym. Mogłabym dużo pisać ale nie mam siły. Starość, choroby i silna depresja od urodzenia. I dlatego mnie złapali. Dziekuje Ci i pozdrawiam serdecznie serdecznie wszystkich myślących samodzielnie. Czasami się nie martw już nie wpadnę do żadnej religii.

@Gr8Believer
To był pierwszy raz w historii, kiedy osoba wykluczona otrzymała dom. WSZYSTKIM pozostałym nakazano odejść bez odprawy.
NNN- Wcześniej Raymond Franz też dostał niewielką odprawę. Czy dostał dlatego, że najwyżej w orgu był wtedy jego stryj Frederic, a może dostają tylko ci z CK?
Może ktoś się zna na tym? Z YouTuba nie przenosi mi wraz z filmem polskiej ścieżki dźwiękowej. Dobrze chociaż, że można włączyć polskie napisy.