Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!  (Przeczytany 25302 razy)

Offline NNN

• Pionier specjalny
  • Polubień: 3886
  • Niewierny Nierozumny Niewolnik
Odp: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!
« Odpowiedź #210 dnia: 26 Grudzień, 2025, 21:17 »
Komentarz, "rozmowa" ze Stephenem Lettem. Jego przemówienie pojawiło się na stronie Świadków Jehowy dnia: 2025.12.19 i miało tytuł: Jehowa sam jeden jest mądry (Rzym. 16:27)"

NNN-
Pan Lett powinien dać przykład z organizacji, która dała mu szkic tego przemówienia i nakazała go wygłosić, a nie przytaczać jakiś świecki artykuł, z szatańskiego świata. Świat taki jest zły i idzie na zagładę, więc należało podać przykład, jak doskonałe jest sądownictwo w jworgu, realizowane przez CK. Australijska Komisja Królewska dowiodła jak niedoskonałe jest prawo Jehowy obowiązujące w jego organizacji, niezbicie dowodząc, że czyny pedofilskie były instytucjonalne, a nie indywidualne, jak chcieli tego oficjele z CK. Były  spowodowane wadliwą interpretacją  Biblii oraz nie zwracaniu uwagi na opisany w Biblii precedens, na który zwrócił uwagę August Steward, prawnik. CK-isći nadal kryją swoje ryje za regułą dwóch świadków! Dlatego ciągle o niej mówią pozytywnie, bowiem ona zapewnia im bezkarność. A to, że muszą się składać w Australii do wspólnego "worka" na zadośćuczynienia ofiarom ich tragicznej polityki Jehowy? Nie są to przecież ich pieniądze. Oni na nie ciężko nie pracują. Łatwo przyjdą i łatwo pójdą. Cudze pieniądze lekko się wydaje!
« Ostatnia zmiana: 26 Grudzień, 2025, 22:04 wysłana przez NNN »
Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #211 dnia: Wczoraj o 21:55 »

Istnieje niezwykle prosty sposób na sprawdzenie doktryny Strażnicy z 1914 roku i nie wymaga on debat na temat 607 roku p.n.e., 4 rozdziału Księgi Daniela czy skomplikowanej chronologii. Wszystko opiera się na jednej wypowiedzi samego Jezusa. W Ewangelii Mateusza 24:34 Jezus powiedział, że "to pokolenie" nie przeminie, dopóki nie nastąpią wszystkie przepowiedziane wydarzenia. Przez dziesięciolecia publikacje Strażnicy wiązały to stwierdzenie bezpośrednio z rokiem 1914. Jednak pokolenie, które zidentyfikowali, całkowicie przeminęło. Ten film analizuje tę nieudaną przepowiednię, stosuje biblijny test na prawdziwość proroctwa i zadaje nieuniknione pytanie: jeśli Jezus nie zawiódł, to kto to zrobił?

@wolnośćwChrystusie   
   Druga grupa pomazańców włączona do tej pierwszej grupy, nie jest trzecią grupą, która zazębi się niebawem z pierwszą grupą, aby wszystkie grupy były jedną grupą. Dlaczego to jest prawda i warto nam zaufać, bo my tak mówimy, a jehowa nas słucha. I jak te wszystkie grupy umrą, to zaczniemy od nowa, ale teraz z udziałem namaszczonych AI, aby czwarta grupa nie była poszkodowana.

@johnsmith-vv8ux   
   Ile trwa pokolenie można wywnioskować z ewangelii Mateusza 24 rozdział.Jezus gdy był na ziemi przepowiedział zburzenie świątyni.Mówił o tym jak miał 32 lata świątynia została zburzona w 70 roku n.e. Wszyscy ludzie z Jego pokolenia zobaczyli to na własne oczy.I tyla lat trwa pokolenie człowieka.   

« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 22:06 wysłana przez NNN »

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #212 dnia: Wczoraj o 22:58 »
Ta prezentacja analizuje doktrynę Świadków Jehowy dotyczącą krwi, poddając rozumowanie Ciała Kierowniczego bezpośredniemu testowi biblijnemu. Korzystając z debaty na żywo z "Sarą", sztuczną inteligencją zaprogramowaną do obrony nauk Strażnicy, badamy, czy Pismo Święte naprawdę stawia symbol ponad życiem, które reprezentuje. Księga Rodzaju, Księga Kapłańska, Dzieje Apostolskie i własne słowa Jezusa są badane w celu ustalenia, czy ochrona życia może kiedykolwiek zastąpić zakaz związany z krwią. Gdy pojawiają się sprzeczności, każdy Świadek staje przed poważnym pytaniem: Czy odmowa transfuzji ratującej życie honoruje suwerenność Boga, czy autorytet ludzi? To nie jest kwestia teoretyczna. Tu chodzi o życie i śmierć.

@biblijnachronologia   
   ależ jest to niemoralna religia. Brak ludzkich odruchów, jedynie sztywne prawo zakładane przez aparat bezpieczeństwa u świadków  jak kajdany oraz klapki na oczy dla wiernych by bronili odczłowieczonych nauk. Z takim podejściem pierwsi chrześcijanie nie byliby miłością, a kolejnym brzemieniem jakie zakładano na społeczeństwo

@irenasielewicz6061   
   Sara AI fakt potwierdza napisany program przez ludzi z tej sekty, krew ukazuje jasno - brak argumentu. Jedno tu brzmi że krew jest nad życiem ale to życie jest istotą, krew jedynie symbolem.

@lukaexinjeden4336   
   Dla mnie sprawa jest  prosta: Pan Jezus wyrażnie pokazał, że w sytuacji zagrożenia  życia można nagiąć zasady biblijne. Pamiętamy co Pan Jezus powiedział , gdy faryzeusze go oskarżyli, że łamie prawo uzdrawiając w sabat? Powiedział "Czy wolno czynić dobrze w sabat? Kto z was , gdy owca mu wpadnie do dołu jej nie wyciągnie? Miłosierdzia chcę a nie ofiary". Czym było wyciągnięcie owcy z dołu? Oczywiście ratowaniem jej życia . Tak samo ma się sprawa z ratowaniem życia innym przez transfuzję. Odmowa ratowania życia poprzez transfuzję wg mnie oznacza składanie życia na ołtarzu religii i stoi w oczywistej sprzeczności z naukami chrześcijańskimi.

@BeroeansPL   
   Sara to AI z wgranym programem JW Org i na podstawie tego broni ich nauki. A tutaj werset ze Słowa Bożego 1 Kor 8:6: "dla nas istnieje tylko jeden Bóg, Ojciec, od którego wszystko pochodzi i dla którego my istniejemy, oraz jeden Pan, Jezus Chrystus, przez którego wszystko się stało i dzięki któremu także my jesteśmy." Pozdrawiam serdecznie 🤍 height=16

« Ostatnia zmiana: Wczoraj o 23:03 wysłana przez NNN »

Offline Opatowianin

« Odpowiedź #213 dnia: Dzisiaj o 19:41 »
25:10-14
Panie Berejczyku, w Hebrajczyków 13:8 jest mowa o Jezusie Chrystusie, a nie o "Jehowie". Nawet w "Przekładzie Nowego Świata" tego nie zmieniono!!! >:(
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 19:46 wysłana przez Opatowianin »