@karolkozak7294
Dzisiaj szukałem tekstów na temat "co może dać szczęście"? Odpowiedzi: 1. Czy bogactwo może dać szczęście? Nie. 2. Czy wyższe wykształcenie może dać szczęście? Nie. Czy w takim razie cokolwiek, poza Jehową, może dać szczęście? I tu zdziwienie... TAK! 3. Małżeństwo może dać szczęście.

Według mnie to prawda tylko dla tych, którzy tego pragną. Tylko to słówko: MOŻE. Identycznie ma się sprawa z Jehową, który CHCE nam pomagać.

@LechWasiukiewicz
Mędrzec od czasu do czasu powie coś głupiego , głupiec cały czas się mądrzy. Żerując na negatywnym nastawieniu , wrogości czy nienawiści do św Jehowy mielisz te artykuły chcąc wykazać że to masa ogłupionych , zindoktrynowanych ,zastraszonych ciemniaków i fanatyków bezmyślnie i bezrefleksyjnie łykających wszystko co im niewolnik zaserwuje a co niedouczki , fanatycy i ciemniaki bezmyślnie i bezrefleksyjnie łykają .Spróbuj na podstawie Biblii obalić choćby jedną tzw doktrynę czy tzw naukę św Jehowy !Jedną !!! Mam na myśli podstawowe fundamenty wiary --- kim jest Bóg jakie jest Jego zamierzenie względem ludzkości jaką rolę w tym odgrywa Jego Syn Jezus i jaka przyszłość czeka Jego wrogów a jaka tych co uwierzyli Autorowi Biblii Jehowie że kto wytrwa do końca ten skorzysta z dobrodziejstw przygotowanych przez prawdziwego Boga ! Skoro wiesz że przecinek nie w tym miejscu że słowo czy zdanie nie takie i że po Twojemu to powinno być tak a nie inaczej to powiedz jak Ty wraz z Tobie podobnymi zamierzacie zapobiec nieuchronnie zbliżającej się trzeciej wojnie światowej a później zaprowadzić trwały pokój i powszechny dobrobyt !
@EmiLia-ut9px Lechu, Ja poproszę pana o udowodnienie na pdst. samej Biblii rok 1914, albo to, że Pan Jezus Chrystus to archanioł Michał. Wystarczy tylko jeden temat, do wyboru.
@LechWasiukiewicz
@EmiLia-ut9px Sz .anonimie ! Ja nikomu niczego udowadniać nie muszę ! Ja mogę podzielić się wiedzą czy podać garść informacji podając sposób jej nabycia czy źródło z którego pochodzą .W łatwo dostępnych i to za darmochę publikacjach św Jehowy są podane wersety i prosty niemalże łopatologiczny sposób w jaki to Badacze Pisma Świętego wliczyli rok 1914 i każdy czytelnik może sobie samodzielnie wyrobić pogląd. Od rzeczywistości nie ma ucieczki -- i tak jak opisane w Biblii wydarzenia rozgrywające się obecnie są spełnieniem proroctw na ten czas tak proroctwa dotyczące przyszłości spełnią się czy to się komuś podoba czy nie .
@EmiLia-ut9px
@LechWasiukiewicz Tego się nie da udowodnić. Tak samo jak Pana Jezusa w roli archanioła Michała. Znam publikacje, ale pytałam o Biblię i tylko Biblię. Zachowałeś się jak ksiądz, który po zadaniu pytania odesłał by mnie do katechizmu. Moje imię jest w loginie, więc nie jestem anonimem. Jeszcze raz pytam, czy Ty podejmiesz się odpowiedzi?
@LechWasiukiewicz Badacze wcale tak łatwo nic nie wyliczyli. Musieli posiłkować się przy tym długością korytarzy egipskich piramid oraz manipulować datami, które okazały się jak zawsze fałszywe.
@LechWasiukiewicz
@EmiLia-ut9px Po pierwsze to nie jesteś adresatem mojego wpisu pod tzw postem a mimo to ja Ci odpowiedziałem . Jeśli masz problem ze zrozumieniem treści Biblii i tego jaki przekaz ona zawiera to miej pretensje do swoich guru , nauczycieli ,przewodników , mentorów czy kogo tam jeszcze a nie czepiaj się tych co każdego dnia modlą się o mądrość pochodzącą z góry są wysłuchiwani przez władcę Wszechświata , rozumieją big spraw dziejących się pod słońcem i wiedzą co mają robić i mówić. (2 Kor 4 ;3,4)
@EmiLia-ut9px
@LechWasiukiewicz 2 Koryntian 4:3,4 jak najbardziej tyczy się tych, którzy rzekomo głoszą, o Królestwie Bożym. Jest tam wyraźnie napisane, że nie świeci im Ewangelia o chwale Chrystusa. Zamiast chwały, czyli światła, którym jaśnieje Chrystus Pan świeci wam światło z Warwick. Odrzuciliscie Go jako waszego Zbawiciela,a pokładacie ufność w przynależności do organizacji i ślepego posłuszeństwa wobec ciała kierowniczego.
@LechWasiukiewicz
@EmiLia-ut9px Rozumiem że Ty aby owe wersety nie tyczyły Ciebie nie głosisz o Królestwie Bożym ! Wolna wola ! Ty nie musisz pokładać ufności w żadnej przynależności ani nawet w tym że Bóg będąc źródłem mądrości udziela jej tym którzy Go o nią proszą więc nie musisz rozumieć co czytasz i że wypisujesz idiotyzmy
@EmiLia-ut9px
@LechWasiukiewicz tego, czy głoszę o Królestwie Bożym nie wiesz,a już mnie oceniłeś. Lubisz z pogardą umniejszać czyjąś wartość.
@danutamigda5982
W sumie te judaszowskie kanały też mogą robić dobrą robotę. Bo jest nadzieja że przynajmniej ktoś z ciekawości zajrzy do Biblii albo dopiero sobie ją kupi i porówna z wydaniami Strażnicy. Tak że Panie Kanale od wpuszczania w kanał, Judasz to przy Panu mały pikuś. Przynajmniej chciał oddać te judaszowskie srebrniki a potem się powiesił. I może przyjść taki czas że najwięksi pańscy wyznawcy Pana powieszą za wpuszczenie ich w ten judaszowski kanał.
@jennyvann-2-xl
Danuta , ty tak mówisz bo jesteś w kanale kłamstwa, bo każdy kto zajrzy do strażnicy, czuje sekciarską manipulację, a ty nie. O czym to świadczy?
@danutamigda5982
@jennyvann-2-xl Proszę mi to udowodnić w oparciu o Pismo Święte jeśli w ogóle je Pani posiada i umie z niego korzystać. Więc moje dyżurne pytanie, jakie są Boże Plany i Obietnice dotyczące przyszłości Ziemi i ludzkości?
@Kanał_Łączności
Zapraszam do dyskusji na dzisiejszym Lajwie, sistro Danusiu. Jak będzie trzeba, mogę ci poświęcić i godzinę. Porozmawiamy z szacunkiem.
@danutamigda5982
@Caffeewithmilktogo To PISMO ŚWIĘTE ma największy zasięg. Dostępne jest na całym świecie dla wszystkich narodów i we wszystkich językach.
@robertgroser6509
A podobno to ŚJ są jedyną organizacją, która w praktyce realizuje przykazanie miłości. Po Pani wpisie Pani Danuto mam uzasadnione wątpliwości, no chyba, że Pani jest niechlubnym wyjątkiem.
@Caffeewithmilktogo
Droga siostro Danuta, używam Biblię i traktuję jako słowo Boże, jeszcze poważniej zacząłem traktować Biblię jak zauważyłem że Strażnica nie wyjaśnia Biblijnych nauk poprawnie. Więc odłożyłem strażnice i skupiłem się na Biblii. Tobie radzę zrobić podobnie, skupić się na słowie Bożym a odłożyć okulary ciała kierowniczego. Miłego dnia
@OskariTomek
@danutamigda5982 ewangelia Świętego Jana 14 rozdział - nasza przyszłość

@danutamigda5982
@OskariTomek JEZUS CHRYSTUS mówił o dwóch klasach owiec. Ew. Jana
10:16. Klasie niebiańskiej policzonej wziętych sług Bożych z Ziemi do Nieba. Objawienie 7:4 i niezliczonej rzeszy drugich owiec które mają nadzieję ziemską. Mają wyjść żywo z wielkiego ucisku i Armagedonu. Objawienie 7:9,14. Ja się do Nieba nie wybieram bo mam nadzieję ziemską. I nie mam żadnych wątpliwości że BÓG razem ze swoim Synem JEZUSEM CHRYSTUSEM zrobi na Ziemi porządek i przywróci warunki które zaprzepaścili pierwsi ludzie.