Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!  (Przeczytany 18487 razy)

Offline Storczyk

Odp: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!
« Odpowiedź #165 dnia: 05 Październik, 2025, 19:30 »
to wylatujesz. A dzisiaj mówią że szczepionka doświadczalna była dobrowolna

Na forum też było ostro, wielu odeszło jako foliarze z hukiem
Nie pamiętam kto i co bo nie koduję .
Natomiast znów ludzie się szczepią, co niektórzy po raz 6 i mają się dobrze, znam takich kilka osób, więc to jest sprawa na wiele lat obserwacji i badań...

Offline szymonbudny

• Pionier
  • Polubień: 696
  • https://unitarianin.wordpress.com
    • https://unitarianin.wordpress.com
« Odpowiedź #166 dnia: 06 Październik, 2025, 15:39 »
Kiedyś antyszczepionkowcy to był jakiś tam margines dziwaków, ale gdy pojawiła się pandemia i fala tego antyszczepionkowego hejtu zalała internet to przeraziło mnie jaka jest to siła...
Przeorało to na pół kościoły wszelkich denominacji. Od prawa d lewa. Od katolików po świadków czy mormonów.

Jest to dla mnie zagadka. Musi stać za tym jakiś mechanizm obronny, który się aktywuje w sytuacji zagrożenia
W zasadzie gdy czyta się Dżumę Alberta Camus, to tam właśnie podobne dziwne rzeczy się z ludźmi dzieją.
Wszyscy, którzy wierzą, że Jezus jest Chrystusem, są dziećmi Bożymi. I każdy, kto kocha Ojca, kocha też Jego dzieci. [1J 5:1 PNŚ 2018]

Offline Sebastian

« Odpowiedź #167 dnia: 06 Październik, 2025, 18:37 »
pierwszy lepszy tuman tumanowicz obejrzy trzy rolki z żółtymi napisami i już "wie" wszystko o ogolnoświatowym spisku :)
koncern Big Farma i inne koncerny medyczne postanowiły zrobić "złoty interes" i masowo wymordować wszystkich swoich klientów :)
sami przyznajcie: z biznesowego pkt widzenia posunięcie po prostu genialne :)
ciemne siły rozpoczęły swój demoniczny plan na początku 2021 roku od holocaustu XXI wieku czyli od zaszczepienia całego państwa Izrael :)
jeśli te wszystkie "super wiarygodne" informacje są prawdziwe, to ja Sebastian nieśmiało zapytam po co Hamas 7 X 2023 zaatakował zupełnie wymarłe państwo Izrael na terenie którego dwa lata temu z pewnością nie mieszkał już ani jeden Żyd gdyż wszyscy zaszczepieni Żydzi zdążyli już powędrować na łono Abrahama :)
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline Sebastian

« Odpowiedź #168 dnia: 06 Październik, 2025, 22:47 »
Jest to dla mnie zagadka. Musi stać za tym jakiś mechanizm obronny, który się aktywuje w sytuacji zagrożenia
taki magiczny sposób myślenia ("ciemne siły knują spisek ale my siły światłości przeciwstawimy się temu") znany jest w Europie od wielu wieków...

kiedyś w średniowieczu np. wierzono że obecność Żydów w miasteczku może "wywołać gniew Boga" a zatem może wywołać np. trzęsienie ziemi
stąd brały się m.in. "pobożne" pomysły aby wszystkich Żydów np. zamordować albo przynajmniej wypędzić hen daleko

współcześnie "w fejsbukowym średniowieczu XXI wieku" miliony ludzi uwierzyły w spisek "masonów i Żydów i cyklistów i kogoś tam jeszcze"
sposobem na "pokonanie sił ciemności" było nie szczepienie się i nie noszenie maseczek i wypisywanie głupot na fejsbuku... "aż do zwycięstwa"...
opcjonalnie można jeszcze latać po sejmie z gaśnicą albo pielgrzymować do Gietrzwałdu :)
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline NNN

• Pionier specjalny
  • Polubień: 3820
  • Niewierny Nierozumny Niewolnik
« Odpowiedź #169 dnia: 07 Październik, 2025, 22:19 »
Francja parę lat temu już się z nimi sądziła. Nie zrażona, że wtedy po długiej batalii przegrała, zdaje się w Trybunale Europejskim, bierze się za nich znowu.

Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.