Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!  (Przeczytany 20282 razy)

Offline Storczyk

Odp: Ależ to prawdziwe i życiowe!!!
« Odpowiedź #165 dnia: 05 Październik, 2025, 19:30 »
to wylatujesz. A dzisiaj mówią że szczepionka doświadczalna była dobrowolna

Na forum też było ostro, wielu odeszło jako foliarze z hukiem
Nie pamiętam kto i co bo nie koduję .
Natomiast znów ludzie się szczepią, co niektórzy po raz 6 i mają się dobrze, znam takich kilka osób, więc to jest sprawa na wiele lat obserwacji i badań...

Offline szymonbudny

• Pionier
  • Polubień: 708
  • https://unitarianin.wordpress.com
    • https://unitarianin.wordpress.com
« Odpowiedź #166 dnia: 06 Październik, 2025, 15:39 »
Kiedyś antyszczepionkowcy to był jakiś tam margines dziwaków, ale gdy pojawiła się pandemia i fala tego antyszczepionkowego hejtu zalała internet to przeraziło mnie jaka jest to siła...
Przeorało to na pół kościoły wszelkich denominacji. Od prawa d lewa. Od katolików po świadków czy mormonów.

Jest to dla mnie zagadka. Musi stać za tym jakiś mechanizm obronny, który się aktywuje w sytuacji zagrożenia
W zasadzie gdy czyta się Dżumę Alberta Camus, to tam właśnie podobne dziwne rzeczy się z ludźmi dzieją.
Wszyscy, którzy wierzą, że Jezus jest Chrystusem, są dziećmi Bożymi. I każdy, kto kocha Ojca, kocha też Jego dzieci. [1J 5:1 PNŚ 2018]

Offline Sebastian

« Odpowiedź #167 dnia: 06 Październik, 2025, 18:37 »
pierwszy lepszy tuman tumanowicz obejrzy trzy rolki z żółtymi napisami i już "wie" wszystko o ogolnoświatowym spisku :)
koncern Big Farma i inne koncerny medyczne postanowiły zrobić "złoty interes" i masowo wymordować wszystkich swoich klientów :)
sami przyznajcie: z biznesowego pkt widzenia posunięcie po prostu genialne :)
ciemne siły rozpoczęły swój demoniczny plan na początku 2021 roku od holocaustu XXI wieku czyli od zaszczepienia całego państwa Izrael :)
jeśli te wszystkie "super wiarygodne" informacje są prawdziwe, to ja Sebastian nieśmiało zapytam po co Hamas 7 X 2023 zaatakował zupełnie wymarłe państwo Izrael na terenie którego dwa lata temu z pewnością nie mieszkał już ani jeden Żyd gdyż wszyscy zaszczepieni Żydzi zdążyli już powędrować na łono Abrahama :)
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline Sebastian

« Odpowiedź #168 dnia: 06 Październik, 2025, 22:47 »
Jest to dla mnie zagadka. Musi stać za tym jakiś mechanizm obronny, który się aktywuje w sytuacji zagrożenia
taki magiczny sposób myślenia ("ciemne siły knują spisek ale my siły światłości przeciwstawimy się temu") znany jest w Europie od wielu wieków...

kiedyś w średniowieczu np. wierzono że obecność Żydów w miasteczku może "wywołać gniew Boga" a zatem może wywołać np. trzęsienie ziemi
stąd brały się m.in. "pobożne" pomysły aby wszystkich Żydów np. zamordować albo przynajmniej wypędzić hen daleko

współcześnie "w fejsbukowym średniowieczu XXI wieku" miliony ludzi uwierzyły w spisek "masonów i Żydów i cyklistów i kogoś tam jeszcze"
sposobem na "pokonanie sił ciemności" było nie szczepienie się i nie noszenie maseczek i wypisywanie głupot na fejsbuku... "aż do zwycięstwa"...
opcjonalnie można jeszcze latać po sejmie z gaśnicą albo pielgrzymować do Gietrzwałdu :)
Cytat: dziewiatka
Sprawa świadków też się rozwiąże po ogłoszeniu pokoju i bezpieczeństwa przyjdzie nagła zagłada i świadka nie będzie spojrzysz na jego miejsce a tu normalny człowiek
:)

Offline NNN

• Pionier specjalny
  • Polubień: 3841
  • Niewierny Nierozumny Niewolnik
« Odpowiedź #169 dnia: 07 Październik, 2025, 22:19 »
Francja parę lat temu już się z nimi sądziła. Nie zrażona, że wtedy po długiej batalii przegrała, zdaje się w Trybunale Europejskim, bierze się za nich znowu.

Nie walczę z organizacją, ja się przed nią bronię, jestem jej ofiarą!
Droga jest mi moja wolność.

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #170 dnia: 12 Październik, 2025, 19:42 »
    @karolkozak7294   
   Dzisiaj szukałem tekstów na temat "co może dać szczęście"? Odpowiedzi: 1. Czy bogactwo może dać szczęście? Nie. 2. Czy wyższe wykształcenie może dać szczęście? Nie. Czy w takim razie cokolwiek, poza Jehową, może dać szczęście? I tu zdziwienie... TAK! 3. Małżeństwo może dać szczęście. 😆 height=16 Według mnie to prawda tylko dla tych, którzy tego pragną. Tylko to słówko: MOŻE. Identycznie ma się sprawa z Jehową, który CHCE nam pomagać. 😀 height=16

@LechWasiukiewicz   
   Mędrzec od czasu do czasu powie coś głupiego , głupiec cały czas się mądrzy. Żerując na negatywnym nastawieniu , wrogości czy nienawiści do św Jehowy mielisz te artykuły chcąc wykazać że to masa  ogłupionych , zindoktrynowanych ,zastraszonych ciemniaków i fanatyków bezmyślnie i bezrefleksyjnie łykających wszystko co im niewolnik zaserwuje a co niedouczki , fanatycy i ciemniaki bezmyślnie i bezrefleksyjnie łykają .Spróbuj na podstawie Biblii obalić choćby jedną tzw doktrynę czy tzw naukę św Jehowy !Jedną !!! Mam na myśli podstawowe  fundamenty wiary --- kim jest Bóg jakie jest Jego zamierzenie względem ludzkości jaką rolę w tym odgrywa Jego Syn Jezus i jaka przyszłość czeka Jego wrogów a jaka tych co uwierzyli Autorowi Biblii Jehowie że kto wytrwa do końca ten skorzysta z dobrodziejstw przygotowanych przez prawdziwego Boga ! Skoro wiesz że przecinek nie w tym miejscu że słowo czy zdanie nie takie i że po Twojemu to powinno być tak a nie inaczej to powiedz jak Ty  wraz z Tobie podobnymi zamierzacie zapobiec nieuchronnie zbliżającej się trzeciej wojnie światowej a później zaprowadzić trwały pokój i powszechny dobrobyt ! 

@EmiLia-ut9px     Lechu, Ja poproszę pana o udowodnienie na pdst. samej Biblii rok 1914, albo to, że Pan Jezus Chrystus to archanioł Michał. Wystarczy tylko jeden temat, do wyboru.               

@LechWasiukiewicz     

@EmiLia-ut9px Sz .anonimie ! Ja nikomu niczego udowadniać nie muszę ! Ja mogę podzielić się wiedzą czy podać garść informacji podając sposób jej nabycia czy źródło z którego pochodzą .W  łatwo dostępnych i to za darmochę publikacjach św Jehowy są podane wersety i  prosty niemalże łopatologiczny sposób w jaki to Badacze Pisma Świętego wliczyli rok 1914 i każdy czytelnik może sobie samodzielnie wyrobić pogląd. Od rzeczywistości nie ma ucieczki -- i tak jak opisane w Biblii wydarzenia rozgrywające się obecnie są spełnieniem proroctw na ten czas tak proroctwa dotyczące przyszłości spełnią się czy to się komuś podoba czy nie .               
   @EmiLia-ut9px     ​

@LechWasiukiewicz Tego się nie da udowodnić. Tak samo jak Pana Jezusa w roli archanioła Michała. Znam publikacje, ale pytałam o Biblię i tylko Biblię. Zachowałeś się jak ksiądz, który po zadaniu pytania odesłał by mnie do katechizmu. Moje imię jest w loginie, więc nie jestem anonimem. Jeszcze raz pytam, czy Ty podejmiesz się odpowiedzi?                 
   ​ @LechWasiukiewicz Badacze wcale tak łatwo nic nie wyliczyli. Musieli posiłkować się przy tym długością korytarzy egipskich piramid oraz manipulować datami, które okazały się jak zawsze fałszywe.

@LechWasiukiewicz
    @EmiLia-ut9px Po pierwsze to nie jesteś adresatem mojego wpisu pod tzw postem a mimo to ja Ci odpowiedziałem . Jeśli masz problem ze zrozumieniem treści Biblii i tego jaki przekaz ona zawiera to miej pretensje do swoich guru , nauczycieli ,przewodników , mentorów czy kogo tam jeszcze a nie czepiaj się tych co każdego dnia modlą się o mądrość pochodzącą z góry są wysłuchiwani przez władcę Wszechświata , rozumieją big spraw dziejących się pod słońcem i wiedzą co mają robić i mówić. (2 Kor 4 ;3,4)                 

@EmiLia-ut9px 

​ @LechWasiukiewicz 2 Koryntian 4:3,4 jak najbardziej tyczy się tych, którzy rzekomo głoszą, o Królestwie Bożym. Jest tam wyraźnie napisane, że nie świeci im Ewangelia o chwale Chrystusa. Zamiast chwały, czyli światła, którym jaśnieje Chrystus Pan świeci wam światło z Warwick. Odrzuciliscie Go jako waszego Zbawiciela,a pokładacie ufność w przynależności do organizacji i ślepego posłuszeństwa wobec ciała kierowniczego.

@LechWasiukiewicz      @EmiLia-ut9px Rozumiem że Ty aby owe wersety nie tyczyły Ciebie nie głosisz o Królestwie Bożym ! Wolna wola ! Ty nie musisz pokładać  ufności w żadnej przynależności  ani nawet w tym że Bóg będąc źródłem mądrości udziela jej tym którzy Go o nią proszą więc  nie musisz rozumieć  co czytasz i że  wypisujesz idiotyzmy

@EmiLia-ut9px
    ​ @LechWasiukiewicz tego, czy głoszę o Królestwie Bożym nie wiesz,a już mnie oceniłeś. Lubisz z pogardą umniejszać czyjąś wartość.

@danutamigda5982 

W sumie te judaszowskie kanały też mogą robić dobrą robotę. Bo jest nadzieja że przynajmniej ktoś z ciekawości zajrzy do Biblii albo dopiero sobie ją kupi i porówna z wydaniami Strażnicy. Tak że Panie Kanale od wpuszczania w kanał, Judasz to przy Panu mały pikuś. Przynajmniej chciał oddać te judaszowskie srebrniki a potem się powiesił. I może przyjść taki czas że najwięksi pańscy wyznawcy Pana powieszą za wpuszczenie ich w ten judaszowski kanał.

@jennyvann-2-xl   
   Danuta , ty tak mówisz bo jesteś w kanale kłamstwa, bo każdy kto zajrzy do strażnicy, czuje sekciarską manipulację, a ty nie. O czym to świadczy? 

@danutamigda5982 

​ @jennyvann-2-xl Proszę mi to udowodnić w oparciu o Pismo Święte jeśli w ogóle je Pani posiada i umie z niego korzystać. Więc moje dyżurne pytanie, jakie są Boże Plany i Obietnice dotyczące przyszłości Ziemi i ludzkości?

@Kanał_Łączności 

Zapraszam do dyskusji na dzisiejszym Lajwie, sistro Danusiu. Jak będzie trzeba, mogę ci poświęcić i godzinę. Porozmawiamy z szacunkiem.
                  @danutamigda5982
    ​ @Caffeewithmilktogo To PISMO ŚWIĘTE ma największy zasięg. Dostępne jest na całym świecie dla wszystkich narodów i we wszystkich językach.

@robertgroser6509 

A podobno to ŚJ są jedyną organizacją, która w praktyce realizuje przykazanie miłości. Po Pani wpisie Pani Danuto mam uzasadnione wątpliwości, no chyba, że Pani jest niechlubnym wyjątkiem.

@Caffeewithmilktogo
    Droga siostro Danuta, używam Biblię i traktuję jako słowo Boże, jeszcze poważniej zacząłem traktować Biblię jak zauważyłem że Strażnica nie wyjaśnia Biblijnych nauk poprawnie. Więc odłożyłem strażnice i skupiłem się na Biblii. Tobie radzę zrobić podobnie, skupić się na słowie Bożym a odłożyć okulary ciała kierowniczego. Miłego dnia

@OskariTomek   
   ​ @danutamigda5982 ewangelia Świętego Jana 14 rozdział - nasza przyszłość 😂 height=16

@danutamigda5982 
    ​ @OskariTomek JEZUS CHRYSTUS mówił o dwóch klasach owiec. Ew. Jana 10:16. Klasie niebiańskiej policzonej wziętych sług Bożych z Ziemi do Nieba. Objawienie 7:4 i niezliczonej rzeszy drugich owiec które mają nadzieję ziemską. Mają wyjść żywo z wielkiego ucisku i Armagedonu. Objawienie 7:9,14. Ja się do Nieba nie wybieram bo mam nadzieję ziemską. I nie mam żadnych wątpliwości że BÓG razem ze swoim Synem JEZUSEM CHRYSTUSEM zrobi na Ziemi porządek i przywróci warunki które zaprzepaścili pierwsi ludzie.       
« Ostatnia zmiana: 12 Październik, 2025, 20:12 wysłana przez NNN »

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #171 dnia: 12 Październik, 2025, 23:22 »

Od chrztu w 966 roku Kościół stopniowo podporządkował sobie Polskę, odbierając jej suwerenność duchową i polityczną. Przez wieki cementował system feudalny, zdradzał powstania i tworzył mity, by zbudować własną legendę. To opowieść o tym, jak religia stała się narzędziem kontroli narodu.

Data premiery: 10 paź 2025  Sacrum i zbrodnia
« Ostatnia zmiana: 12 Październik, 2025, 23:24 wysłana przez NNN »

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #172 dnia: 14 Październik, 2025, 22:31 »

@OlaKredka   
   Hehehe.... cały org.jw TYLKO oni tak potrafią. Podwójne odważniki. Podejrzewam, że jak sprawa grubiej wypłynie to CK powie owieczkom, że zostali zaproszeni ale oczywiście odmówili. Założę się! Będę zaklinać rzeczywistość.  I co? Ktoś z szeregowych świadków choćby piśnie w tym temacie? Nie. Bo usłyszy że rozwija w sobie ducha buntu, brak pokory i lojalności wobec organizacji. Widziałam te gazety na hiszpańskim stronach i ręce mi opadają. A może te ostatnie nowe światła na wznoszenie toastów i stukanie się kieliszkami przestało w tym momencie być zaskoczeniem? Podejrzewam, że po oficjalnym  spotkaniu  międzywyznaniowym mają zaplanowaną chwilę na wznoszenie toastu za  dobrą i owocną współpracę 😂 height=16 Żenada. Dziękuję Korneliuszu za Twoją pracę.

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #173 dnia: 16 Październik, 2025, 13:12 »
            @jennyvann-2-xl   
  Dobrze rozpracowany temat. Te strażnice pokazują , jak niewiele potrzeba ludziom zmanipulowanym, jak łatwo utrzymywać ten stan indoktrynacji i zależności od organizacji. I co najgorsze, oni powtarzają ciągle to samo od lat i to działa. Dziękuję ci za twoją pracę.

@MariuszJerzyński   
   Witaj Macieju. Masz zadatki na "cudotwórcę". Z artykułu o bardzo mizernym poziomie robisz coś czego bardzo miło się słucha. W minionych słusznie przeszłych czasach propaganda to był chleb powszedni, to właśnie dlatego mogłem się obudzić. Pamiętaj tylko o dezynfekcji umysłu po analizie każdego artykułu to pieroństwo może być bardzo zaraźliwe.
« Ostatnia zmiana: 16 Październik, 2025, 13:14 wysłana przez NNN »

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #174 dnia: 17 Październik, 2025, 20:54 »
    @RainboWik   
  Ja marzyłam o studiach, w liceum przestałam poświęcać czas na naukę i zaczęłam się przygotowywać do służby pionierskiej, aż w końcu zastałam pionierką w klasie maturalnej. Zdałam maturę bardzo dobrze, ale wybrałam krótką szkołę policealna, bo w tym samym 2015 roku, kiedy pisałam maturę pojawiło się przemówienie Antka Morissa. I byłam bardzo dumna z siebie, że podjęłam taką decyzję. Po 10 latach pionierowania, terapii zaczęłam się wybudzać i wtedy złożyłam podanie na studia. I nagle bum strażnica pozwala na studia. Poczułam jakby ktoś użył 10 lat mojego życia jak papieru toaletowego…

@martagrochowska7043   
   Ludzkie filozofie to straszna pułapka 😂 height=16😂 height=16😂 height=16😂 height=16 A te ich tzw nowe światła i rzekome zrozumienia to czyja filozofia….chyba CK które nie dość że nie ma pojęcia o Biblii to jeszcze wymaga całkowitego posłuszeństwa 😂 height=16😂 height=16😂 height=16😂 height=16

@jestemok   
   Dawidzie, fajnie pokazałeś tą jedną narrację na przestrzeni tych prawie 75 lat ! Kręcili, namawiali, straszyli, ostrzegali i zastrzegali, by nie iść na studia. Zaś ci co ich nie posłuchali zapłacili upokorzeniami, wewnętrznym ostracyzmem...... Najbardziej podoba mi się Twoje credo : ucz się ucz, bo nauka to potęgi klucz, a kto klucza nie zdobędzie ten w swym życiu żałować będzie....... dziękuję Ci..... pozdrawiam serdecznie 🌹 height=16
« Ostatnia zmiana: 17 Październik, 2025, 20:57 wysłana przez NNN »

Offline Storczyk

« Odpowiedź #175 dnia: 17 Październik, 2025, 21:14 »
https://youtu.be/9rE2h_SAEA0?si=8eSGSTTMrKhBL0rt
Psychopatyczny członek ciała wylicza od 5min, ile 200milionow aniołów mogłoby zabić ludzi, odnosząc się do biblijnego przykładu skoro 1 w 1 noc,  wylicza i kalkuluję jaką ilość ludzi by zabiła większa ilość aniołów.

A owce będą się cieszyć i klaskać.
Gdzie te owce są prowadzone, na rzeź?

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #176 dnia: 17 Październik, 2025, 23:53 »
Czym tak naprawdę jest Armagedon? Przez wieki kościoły postrzegały go symbolicznie, jako ostateczny triumf dobra nad złem. Ale grupy takie jak Świadkowie Jehowy twierdzą, że jest to dosłowna globalna rzeź wszystkich, którzy odrzucają ich przywództwo. W tym filmie odkrywamy, co Biblia faktycznie mówi o Armagedonie, ujawniając, że nie mówi ona o ogólnoświatowym ludobójstwie, ale o zmianie władzy -  o konflikcie między Chrystusem a królami ziemi. Zobaczymy, jak nauki Strażnicy przekręcają Pismo Święte, aby zaszczepić strach i kontrolować wyznawców. Odkryj prawdę kryjącą się za "wielkim dniem Boga Wszechmogącego".

« Ostatnia zmiana: 18 Październik, 2025, 00:08 wysłana przez NNN »

Offline Gostek

« Odpowiedź #177 dnia: 18 Październik, 2025, 10:29 »
https://youtu.be/9rE2h_SAEA0?si=8eSGSTTMrKhBL0rt
Psychopatyczny członek ciała wylicza od 5min, ile 200milionow aniołów mogłoby zabić ludzi, odnosząc się do biblijnego przykładu skoro 1 w 1 noc,  wylicza i kalkuluję jaką ilość ludzi by zabiła większa ilość aniołów.

A owce będą się cieszyć i klaskać.
Gdzie te owce są prowadzone, na rzeź?

Powinni się nim zająć ludzie z prokuratury albo chociaż psychiatrzy.!

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #178 dnia: 19 Październik, 2025, 00:04 »
Kilka dni temu pojawiła się najnowsza wersja tajnej książki dla starszych zboru Świadków Jehowy pod tytułem "Paście Trzodę Bożą" w języku polskim. Przyglądam się ciekawym jej zapisom.
Przypięty przez twórcę @RegieWipesWall

@wior423   
   Ehhh szkoda gadać na na otodom jest z sala w Nidzicy na sprzedaż , wystarczy wejść na jw "znajdź zebranie" i okazuje się że w Nidzicy nie ma już sali . Więc nie jest tak że powstała nowsza lepsza tylko stara poszła na sprzedaż a zbór jeździ do Działdowa bo tam jest najbliższa sala.

@aniastar3527   
   Genialna analiza i jakże trafne wnioski. Jestem pewna, że żaden starszy nie przyłoży(ł) się do czytania ze zrozumieniem tej książki tak jak Ty 😊 height=16 I jaka miła niespodzianka...będzie 4 część 🤗 height=16 Dziękuję
« Ostatnia zmiana: 19 Październik, 2025, 00:10 wysłana przez NNN »

Offline NNN

• Pionier specjalny
« Odpowiedź #179 dnia: 21 Październik, 2025, 19:46 »
Jezus Chrystus ostrzegł, że "powstanie wielu fałszywych proroków i zwiodą wielu" (Mateusza 24:11), a historia pokazuje, jak to proroctwo wypełniło się na Towarzystwie Biblijnym i Traktatowym Strażnica. Począwszy od nieudanej przepowiedni Williama Millera o powrocie Chrystusa w latach 1843-44, przez nauczanie Nelsona Barboura o "niewidzialnym powrocie" w 1874 roku, przez Charlesa Taze Russella łączącego rok 1914 z obecnością Chrystusa, aż po nieudane proroctwo Josepha Rutherforda z 1925 roku, Świadkowie Jehowy przetrwali długi okres fałszywych przepowiedni. Późniejsze niepowodzenia obejmowały niesławną datę 1975 pod rządami Freda Franza i przedefiniowane nauczanie "pokolenia" związane z rokiem 1914. Za każdym razem, gdy oczekiwania się załamywały, przywódcy raczej zmieniali doktrynę niż przyznawali się do błędu, pozostawiając wielu rozczarowanych. Jak przepowiedział Jezus, to "bezprawie" spowodowało oziębienie miłości, prowadząc do kurczenia się zborów, zaniku gorliwości i powszechnych odejść z Organizacji. Prawdziwa wiara wymaga odrzucenia fałszywych proroków i budowania osobistej relacji z Bogiem.

@Wik777-qm5uc   
   Zawsze u tzw. świadków brakowało mi uczciwości w rozliczeniu błędów popełnianych w przeszłości. Za to nie brakowało im pewniactwa i wyniosłości z jaką próbowali narzucać innym swoje zmieniające się ciągle doktryny. Narzucali się pełni ignorancji klepiąc automatycznie nauki nie mające potwierdzenia w Biblii. Nikt z nich nigdy nie próbował przepraszać za te błędy i krzywdy z nimi związane wyrządzane innym ludziom. Eryk wykazał tu swoją wielką uczciwość rozliczając org oraz siebie ponieważ stanowił ważną część tej organizacji. ❤ height=16
« Ostatnia zmiana: 21 Październik, 2025, 19:49 wysłana przez NNN »