On coś pisze, że od 2019 r. CK przejęło pełnię władzy.
Jeszcze nie wiem na czym to polega i z czego to mu wynika.
Pisze tak:
s. 86:
From 1879 to 1971: decisions were made by C. T. Russell, J. F. Rutherford, and N. H. Knorr. There was no governing body.
From 1971 to 2019: The members of the governing body have given more and more power to themselves.
2019: The Governing Body has all power over the doctrines, the assets, and the money. Its decisions and its writings cannot be questioned.
Tłum google:
Od 1879 do 1971 r .: decyzje podejmowali C. T. Russell, J. F. Rutherford i N. H. Knorr. Nie było Ciała Kierowniczego.
Od 1971 do 2019 r.: członkowie Ciała Kierowniczego dawali sobie coraz więcej władzy.
2019: Ciało Kierownicze ma całą władzę nad doktrynami, zasobami i pieniędzmi. Jego decyzje i pisma nie mogą być kwestionowane.
Zdaje się że Furulii był kiedyś nadzorcą okręgu (s. 146), jeśli dobrze rozumiem.
Brał też udział w tworzeniu Rocznika ŚJ 1977, gdzie opisywano Norwegię.
Powiem Wam, że miałem takie przeczucie, myśląc wcześniej: co ten człowiek szuka jeszcze w orgu. Tym bardziej, gdy usłyszałem, jak Stafford odszedł kilka lat temu. Jakoś jego wykształcenie nie pasowało mi do posłuszeństwa wobec dziwactw CK.

No i pewnie org go usunie.