Radość jest wielka w niebie gdy jeden grzesznik się nawróci i tam w niebie chyba nie liczą tych "policjantów obracających stołem"
To chyba PAWEŁ pisze że jeden zasiał,drugi podlewa, trzeci,czwarty ....
Przy operacji jednego człowieka słyszałem nieraz potrzeba sztabu lekarzy różnych specjalności z personelem medycznym.
I znów żeby nie było tak że jestem adwokatem śj bo takie mam wrażenie że bronię ich a Wy może tak myślicie o mnie.?
Reskator. Powiem Ci tak, nie mój to już cyrk i nie moje małpy
Niech oni sobie głoszą jak chcą, choćby i na zgromadzeniu całym tłumem niech piszą listy czy tworzą maile.
I w taki sposób niech powstaje im zafałszowany obraz statystyk ich działalności, śmiechu warte to wszystko i nie warte funta kłaków.
I ilu z nich pójdzie do nieba, czy gdzie indziej, nie bardzo mnie to obchodzi.
Bezsens ich działań, sprytne wykorzystywanie covidowej sytuacji do manipulowania ludźmi dosięga absurdu.
A mnie cieszy to, że ja nie muszę stosować się do głupawych
... "ala" boskich ... wskazówek, wysyłanych przez nawiedzonych członków ck.
I w czasie zmyślnej kampanii, głosić dla firm
poprzez wysyłanie durnawych maili.
Kto tam co ćpał, że taki pomysł stworzył?!
I przykład z operacją, to chyba trochę nie do końca trafiony pomysł.
Gdzie natychmiast trzeba operować i ratować życie człowieka, trochę zjeżdżasz z tematu.
Absurd świadków polega na tym, żeby raczej złowić jakąś ofiarę dla ich doktryn i raczej zmarnować czyjeś życie, niż uratować.
Albo nie, inaczej, wziąć je w nieodwracalną niewolę religijną.
Choć w ich mniemaniu, no tak, oni ratują życie człowiekowi, sama też tak podchodziłam do tego dzieła głoszenia.
I żeby taki kandydat nie zaliczał się do tych miliardów zgładzonych, których Jehowa uśmierci w Armagedonie, bo nie są jego świadkami.
Nawet to nie jest śmieszne, jak się w taki sposób o tym pomyśli.
Smutne to i bezduszne jest, a jednak miliony świadków Jehowy na całym świecie w to wierzy.
I też byłam jednym z nich, dlatego niezmiernie cieszę się z faktu, że wysiadłam z tej karuzeli.