W związku z tym, że od dzisiaj zaczęło obowiązywać rozporządzenie ministra zdrowia w sprawie ogłoszenia w Polsce stanu epidemicznego wprowadzające m.in. zakaz zgromadzeń powyżej 50 osób, zastanawiam się, jak do tego tematu podejdą poszczególne zbory.
Wiem, że niektóre zbory odwołały zebrania w związku z listem z 13 marca 2020. Zebrania powinny być organizowane w mniejszych grupach w domach prywatnych.
W związku z tym mam do Was prośbę.
Gdybyście mieli wiedze, że w waszej miejscowości jest organizowane jutro zebranie dajcie znać. (nawet jakby było tam obecnych tylko kilkanaście osób)
Jeżeli udało by się zrobić jakieś zdjęcie, potwierdzające ten fakt (można przesłać je anonimowo) było by to bardzo pomocne.
Na podstawie zebranych materiałów będzie można przygotować 'informacje prasową' o tym jak Świadkowie Jehowy postępują w związku z wprowadzeniem stanu epidemicznego.
Proszę o to aby pod postem pisać tylko sprawdzone, pewne informację, aby zebrany materiał był rzetelny.
Zdjęcia można umieścić w komentarzach lub przesłać (z gwarancją anonimowości) do mnie, lub do jednego z zaufanych forumowiczów.
Tu nie chodzi o to, aby dopiec Świadkom Jehowy, ale o kwestie zdrowia i bezpieczeństwa wielu osób, która powinna być sprawa priorytetową.