Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: A po prostu takie ... ABC :)) ... dla wybudzających się z doktryny org.śj.  (Przeczytany 99683 razy)

Offline Estera

STOWARZYSZENIE "WYBUDZENI"

Od niedawna w Polsce działa założone Stowarzyszenie "Wybudzeni".
   Prezesem tego stowarzyszenia jest magister psychologii Agata Szudzik.
   Jak sami o sobie mówią ...

Jest to zespół psychologów, badaczy oraz osób, które same były w grupie destrukcyjnej.
   W związku z tym rozumieją jak trudne i bolesne mogą być skutki przebywania w takiej wspólnocie.
   Chcą pomóc stanąć na nogi każdemu kto mierzy się z tym doświadczeniem, dając profesjonalne wsparcie
   w odbudowaniu własnej tożsamości, zrozumieniu swoich doświadczeń i w odzyskaniu kontroli nad swoim życiem.
   Wspierają także bliskich i rodziny członków sekt oraz edukują społeczeństwo w zakresie rozpoznawania takich grup.
   I zagrożeń płynących z przynależności do nich.

Jeśli jako były świadek Jehowy lub obecny masz z tym problem i poszukujesz fachowej wiedzy psychologicznej.
   Śmiało możesz nawiązać kontakt i otrzymać pomoc czy to w ramach konsultacji indywidualnej.
   Czy w ramach grup wsparcia, które to stowarzyszenie organizuje.
   Pomocy również mogą tu szukać osoby, które w jakikolwiek sposób były związane ze świadkami Jehowy.
   Osoby, które nigdy nie były ochrzczone w tej organizacji, a jednak też w jakiś sposób dotyka je ostracyzm tej organizacji.
   Tylko dlatego, że miały, mają w rodzinie kogoś wykluczonego.
   Albo osobę, która z przyczyn kłamliwej doktryny organizacji ją opuściły.

Link do strony stowarzyszenia:
   https://wybudzeni.org

Adres mailowy:
   zarzad@wybudzeni.org
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline Estera

UKRYTA PRAWDA O ŚWIADKACH JEHOWY, KTÓREJ NIKT CI NIE POWIE.

https://www.youtube.com/watch?v=_x5dGDHUB28

W cytacie jeden z komentarzy napisany pod tym nagraniem.
   @jolantanielsen982
  "Niech ten film bedzie przestrogą dla ludzi ktorym wydaje sie ze tam znajdą Boga.
   Znajdą... ale bogiem jest tam cialo kierownicze ktorego wszyscy musza bezrefleksyjnie sluchac.
   Ten amerykanski 'bog' ma centrale w Worwick,gdzie w ogromnym kompleksie wyposazonym we wszelkie wygody,
   zyja sobie owi  panowie ktorzy nie skalali sie  praca,prowadza luksusowe zycie.
   Wierni z calego swiata utrzymują tego religijnego molocha 'dobrowolnymi' datkami.
   Buduja tysiace sal zgromadzen wlasnymi silami,ktore potem centrala sprzedaje ,zasilajac swoje konta  w Ameryce.
  'Gloszenie' po domach to nic innego jak szukanie nowych sponsorow dla tej organizacji.
   Kontrola wszystkich aspetow zycia,od wyboru partnera malzenskiego poprzez forme wyksztalcenia,wyboru towarzystwa,
   kontaktow z rodziną o innych pogladach religijnych oraz zakaz kontaktow rodzinnych z osobami ktore odeszly.

W Norwegi zakonczyla sie sprawa apelacyjna którą wytoczyla ta organizacja rządowi norweskiemu,za cofniecie im dofinansowania do dzialalnosci religijnej.
   Bylo to konsekwencją łamania praw czlowieka i praw konstytucyjnych kraju prez ta organizacje.
   Co zostalo odebrane przez swiadkow jako.. przesladowania religijne.
   Sprawy jak ukrywanie pedofilii ,organizacja uwaza za nieistotne bo wg. ich doktryny to tylko grzech.
   Samobojstwa,depresje,choroby psychiczne,rozbite rodziny to sprawy ukrywane za fasadą usmiechow i garniturow.
   To sekta w pelnym tego slowa znaczeniu."

Offline Gostek

Materiał w tym filmiku jest trafiony w punkt,a raczej w metody psychomanipulacji,które stosuje od ponad stu lat organizacja Świadków Jehowy .
Tytuł filmu wg. mnie nietrafiony,bo sugeruje inne tematy ,nie związane ze Świadkami Jehowy .
Parę razy filmik mi się wyświetlił,jednak  mnie nie zainteresował i po prostu go pominęłem.
Ale dzięki Esterce ,która go tu umieściła zapoznałem się z jego treścią.👍

Offline Estera

BRAZYLIA - PRZEŁOMOWY WYROK.
                Sąd zakazuje ogłaszania wykluczeń bez zgody - co to oznacza dla Świadków Jehowy.

https://www.youtube.com/watch?v=fro7xS3IyJg&t=973s

"UWAGA!"
  "Po raz pierwszy w historii sąd wydał PRZEŁOMOWY wyrok przeciwko organizacji religijnej za ogłoszenie wykluczenia byłych członków!
   Sprawa opiera się na nowych przepisach o ochronie danych osobowych, które zakazują ujawniania czyjejś przynależności religijnej bez zgody.
   Niestety sytuacja miała miejsce w Brazylii - ale to pierwsza taka sytuacja i mamy nadzieję, że to poczatek wielkiej zmiany.
   Co się stanie, gdy praktyki religijne zderzają się z nowoczesnymi prawami do prywatności?
   Jakie nieoczekiwane metody obrony zastosowali przedstawiciele organizacji w sądzie?
   I dlaczego sędzia nakazał coś, co NIGDY wcześniej się nie zdarzyło?
   Dowiecie się podczas najbliższego live'a, gdzie omówimy szczegóły tej bezprecedensowej sprawy
   i jakie może mieć konsekwencje dla tysięcy ludzi w podobnej sytuacji!
   Przygotujcie się na szokujące fakty i dokładną analizę prawną sytuacji, która może zmienić sposób funkcjonowania całej organizacji!"

Offline Estera

ZA CO MOŻNA ZOSTAĆ WYKLUCZONYM U ŚWIADKÓW JEHOWY.
                              Wywiad z Sarą prowadzącą z mężem swój kanał "Światusy".

https://www.youtube.com/watch?v=XHungwi2KIg

Gościem odcinka jest Sara, która urodziła się i wychowała w rodzinie Świadków Jehowy.
   Po 28 latach wspólnie z mężem oraz dwójką dzieci zdecydowali się odejść z organizacji.

Offline Estera

Odp: A po prostu takie ... ABC :)) ... dla wybudzających się z doktryny org.śj.
« Odpowiedź #485 dnia: 28 Sierpień, 2025, 22:03 »

ŚWIADKOWIE JEHOWY OD ŚRODKA - MANIPUACJA! STRACH! WYKLUCZENIE!

Bardzo ciekawy, kolejny już materiał z Tulią Topą tym razem na "Kanale Zero".
   Osobą, która była wychowywana w tej sekcie i z niej wyszła, świetny przykład dla młodych śj, jak można zacząć swoje życie.
   Osoba, która jasno pokazuje, że życie poza sektą świadkowską też istnieje.
   A manipulacja, strach i wykluczanie to tylko bardzo dobre narzędzia CK do tego, żeby wielu młodych trzymać w niewiedzy o tej sekcie.
      https://www.youtube.com/watch?v=U_DpzI0EWQ4

"Audycja przeznaczona dla osób powyżej 16. roku życia.
   W 51. odcinku Zero Ściemy Łukasz Kaca rozmawia z Tulią Topą, która od urodzenia żyła w organizacji Świadków Jehowy.
   Przez wiele lat była częścią zamkniętej wspólnoty, w której każdy aspekt życia podporządkowany był zasadom z góry narzuconym przez Ciało Kierownicze.
   Kilka lat temu odeszła. Dziś opowiada, jak wyglądało jej życie wewnątrz, co sprawiło, że zaczęła wątpić i jak wyglądała droga wyjścia.
   To szczera rozmowa o trudnych wyborach, presji ze strony otoczenia i o konsekwencjach, jakie ponosi osoba, która przestaje być posłuszna.
   Tulia mówi o zerwanych więziach rodzinnych, o lęku przed światem zewnętrznym i o tym, jak buduje życie od nowa poza organizacją.
   W odcinku poruszamy temat wykluczenia, mechanizmów kontroli, zakazu transfuzji krwi, braku świąt, a także życia w ciągłym strachu przed Armagedonem.
   Zastanawiamy się, czy Świadkowie Jehowy to religia, czy system oparty na lojalności i emocjonalnym szantażu."

Offline Estera

« Odpowiedź #486 dnia: 03 Wrzesień, 2025, 22:30 »

"ODEBRALI MI DZIECIŃSTWO!" - NASTĘPNY WYWIAD Z TULIĄ.
                                                      Byłym świadkiem Jehowy.

https://www.youtube.com/watch?v=SOz1z1DtGgo

"W tym odcinku Rozmów w dresie poruszamy temat, o którym rzadko mówi się głośno – jak naprawdę wygląda życie
   w zamkniętej społeczności religijnej i co dzieje się z ludźmi, którzy próbują się z niej wyrwać.
   Moja gościni, Tulia Topa, autorka książki o swoich doświadczeniach jako była Świadkini Jehowy, opowiada o dzieciństwie
   pełnym zakazów, o szkoleniach, podczas których uczono manipulacji,
   oraz o dramatycznych sytuacjach, gdy rodzice odmawiali leczenia dzieci ze względów religijnych.

W rozmowie usłyszysz m.in.:
   • jak wygląda mechanizm werbowania nowych osób do organizacji,
   • dlaczego pieniądze i majątek wiernych często stają się celem manipulacji,
   • jakie konsekwencje psychiczne niesie dorastanie w sekcie,
   • jak wygląda proces odcięcia się od bliskich i „ostracyzm” wobec osób, które odeszły,
   • czy możliwe jest ułożenie sobie życia po latach spędzonych w zamkniętej wspólnocie.

To szczera i momentami wstrząsająca opowieść o manipulacji, kontroli, strachu, ale też o odwadze i wolności."

Offline Estera

« Odpowiedź #487 dnia: 10 Wrzesień, 2025, 05:23 »

ZMIANA "ŚWIATEŁEK" W SPRAWIE WYŻSZEGO WYKSZTAŁCENIA.
   Ciało Kierownicze świadków Jehowy, kołysze się jak trzcina na wietrze w swoich zakazach i nakazach.

https://www.youtube.com/watch?v=3pac9sUw5BQ

To jest aż zadziwiające, w jakim tempie się u nich zmienia zrozumienie rzekomych prawd działających od dziesięcioleci.
   W jakże wręcz błyskawicznym tempie przystosowują swoje nauki często pod naciskiem i presją władz świeckich.
   Dzięki temu, że w różnych krajach i w różnych sądach wpływają skargi w postaci pozwów przeciwko tej świadkowskiej korporacji.
   Okazuje się, że na dziś sprawa wyższego wykształcenia jest już kwestią osobistej decyzji.
   Chociaż jeszcze w cytowanym fragmencie instrukcji dla starszych z przed czterech lat było wręcz naganne.
   A przemówienia w tej kwestii, które wcześniej grzmiały z mównic na różnych zgromadzeniach wygłaszanych przez członków CK.
   Znikają jak śnieg spadający w upalne lato.
   Zostają błyskawicznie usuwane z oficjalnej strony internetowej jw.orga, jakby nigdy nie istniały.
   To nagranie zawiera również fragment filmu instruktażowego z 2021 r., jak należy potraktować brata, którego córki wybrały się na studia.
   Wyciekły fragment filmu instruującego, jak należy przeprowadzić rozmowę z "buntownikiem" w tej kwestii ;D ;D

I oczywiście jak zwykle to się dzieje w przypadku zmiany tych światełek, czyli pojawienia się nowego zrozumienia rzekomych nauk biblijnych.
   Nie pada żadne słowo "przepraszam" od CK za dziesiątki lat zakazu wobec osób, które przez lata trzymały się tej bezsensownej nauki.
   Żadnego "przepraszam" wobec starszych, którzy z tego powodu potracili swoje przywileje.
   Żadnego "przepraszam" wobec rodzin, które były szykanowane i napiętnowane z tego powodu.
   Szczerze szukających prawdy zachęcam do własnej analizy, co się tak naprawdę dzieje w tej organizacji?
   I dostrzeżenia, jak bardzo to jest ręczne sterowanie każdym aspektem życia każdego świadka Jehowy na ziemi!
   Warto sobie zadać kilka pytań w tej kwestii.
   Czy to rzeczywiście "Duch Święty" posługuje się przekazywaniem tych świętych doktryn?
   Na ile "Boskie" są te wszelakie rzekome zakazy i nakazy tej organizacji?
   Niejednokrotnie rujnujące życie młodych, zdolnych ludzi?
   Czy poprzednia polityka z filmu szkoleniowego w tej kwestii była rzeczywiście pokarmem na czas słuszny? Skoro to tak obecnie wygląda?
   Czy po prostu "kilku staruszków" z CK sobie tak wymyśliło, że jednak bezpieczniej będzie, jak "Lud Boży" przez dziesięciolecia będzie mniej światły?
   Każdy szczery poszukiwacz prawdy nie będzie się lękał i znajdzie prawdziwe odpowiedzi.
   Życzę powodzenia w analizach i w szczerych poszukiwaniach prawdy.

Offline Estera

« Odpowiedź #488 dnia: 10 Wrzesień, 2025, 18:56 »

"JAK ROZBIŁAM SZKŁO - MOJE DORASTANIE WŚRÓD ŚWIADKÓW JEHOWY"

Świetny wywiad Tulii Topa na kanale "WPROST PRZECIWNIE".
   Tulia była świadkiem Jehowy i ujawnia szokującą prawdę o tej sekcie.
  "Świadkowie mają rewelacyjną metodę żeby sprawdzić skruchę.
   Na komitetach sądowniczych zadawane są bardzo szczegółowe pytania o grzech.
   I często się zdarza, że grzech dotyczy np. niemoralności, współżycia przed ślubem dwójki młodych ludzi i…
   Młoda dziewczyna, 17-, 18-, 19-latka, która dopuściła się tego „okropnego grzechu” rozmawia wtedy z takimi trzema „starszymi” i oni wypytują o detale.
   Jeżeli odpowiadasz na te pytania, to znaczy, że okazujesz skruchę, że żałujesz swojego grzechu –
   mówi w podcaście „Wprost Przeciwnie” Tulia Topa, autorka książki „Jak rozbiłam szkło. Moje dorastanie wśród Świadków Jehowy”.
   To całkowita przemoc seksualna. Mówię o pytaniach o to, czy palec był w środku? Kto kupił zabezpieczenie? Czy to planowaliście?
   Czy był orgazm? – dodaje w poruszającej rozmowie o, jak podkreśla, uwolnieniu się z sekty."

https://www.youtube.com/watch?v=MtruN0GTsts&t=167s

Każdy kto przechodził taki komitet sądowniczy, komitet za niemoralność, wie jak takie przesłuchanie wygląda.
   To jest niesamowicie żenujące, o jakie detale intymne trzech facetów może wypytywać taką młodą osobę.
   Tulia nie zdecydowała się donieść na samą siebie, jak usłyszała od swojej koleżanki, co się na takim przesłuchaniu działo.
   Tulia również tu mówi o ukrywanej pedofilii, o komisji z Australii, którą jw.org najchętniej by wymazał z historii.
   Wywiad jest świetny, w bardzo luźnej atmosferze, rzeczowo, merytorycznie, prawdziwie.
   Wspomina również o swojej działalności w socjał mediach.
   Podkreśla mocno sprawę braku psychologów z wykształceniem pomagającym śj wychodzić z takiej destrukcyjnej grupy.
   Chce bardzo, żeby to co ona robi, ułatwiało pracę tej grupie ludzi i żeby byli skuteczniejsi w prowadzonych terapiach.
   Wywiad super, warto posłuchać.

A tu niżej, jeden z ciekawszych komentarzy zamieszczonych pod tym nagraniem.
   Serce pęka, jak się czyta takie doniesienia, co w tych niby "świętych"rodzinach śj się wyczynia.
   Tulia też wspomniała o tym, jak były bite dzieci na zebraniach w oddzielnych pokojach, ona jako dziecko to pamięta.
   I jak wszyscy dorośli na sali przyjmowali tę przemoc wobec dzieci jako coś normalnego, nikt nie reagował.
   Nikt tych krzyczących dzieci nie bronił, nikt nie miał pretensji do tych rodziców, którzy zbite dziecko przyprowadzali na salę.
   A dziecko zapłakane, szlochające, zbite, z opuszczoną głową, pokornie siadało i było grzeczniutkie już do końca zebrania.
   Tu poniżej, wspomniany komentarz.

"Tilia mówi o tym, co ogólnie każdy z sekty wie, natomiast w tej sekcie jak w każdej innej zepsutej organizacji jest jest prawo niepisane,
   które znają tylko ,,wybrani,, a inni do tej opcji już dostępu nie mają.
   Ci wtajemniczeni z wyższych pyłek nie czytają tego co pospólstwo czyta, czytają pisma sekty, które jawnie określają co jest czym,
   jak łapać ludzi jak klienta w sklepie, jak się uśmiechać, jak osądzać w komitetach ludzi i jakie kryteria stosować.
   Przeczytałam książki mojego ojca i byłam przerażona. Ja to czułam dawno, ale bałam się nawet wiedzieć.
   Oni mają wszystko jakby zaprogramowane, to nic z miłością bliźniego, to techniki nie tylko zastraszające,
   ale na zawsze okaleczający psychicznie ofiarę tak aby nigdy nie mogła się wydostać po odejściu z tej sekty.
   I ja też mam w sobie, choć nie jestem tyle lat i więcej powiem, bo nigdy nie byłam,
   ale ojciec bił mnie kablem od odkurzacza aż 17 lat, kiedy nie chciałam iść na zebranie i w pracę z nim.
   Pozbawił mnie edukacji, przyjaciół, dziadków....okaleczył na mnóstwo sposobów.
   Dziś już go nie ma, odszedł, ale na tydzień przed śmiercią zmienił się nie do poznania.
   Znał sektę jak nikt, już w niej nie był sercem ale ciałem pozostał jeszcze, bo stracił by przyjaciol😢 całego niemalże życia.
   Tak wygląda los człowieka sekty. Mój ojciec jako starszy wielokrotnie występował przeciwko organizacji ale w sposób bardzo dyskretny, w kręgu tzw przyjaciół.
   Pamiętam jak chodziło o wyznaczony czas końca, bo niewolnik ogłosił, że już ostatek został skompletowany.
   I właśnie to poruszył ojciec, że tu jest błąd, bo jak niewolnik może wiedzieć kto z ludzi należy do ostatka, to wie tylko Pan Bóg.
   A kiedy przyszło tzw ,,nowe światło,, to brednie owe zupełnie legalnie , bez krępowania zostały wycofane.
   I tak żyje ta sekta , w której można robić wszystko pod warunkiem, że ,,siedzisz,, we właściwym miejscu i sekcie przynosisz wstydu podkopując jej autorytet.
   Nie wyłącza cię chodzbys nie wiem co zrobił jeśli będziesz schlebiał niewolnikowi, głaskał organizacje, głosił choć dla pozoru tylko i był ciałem na zebraniach.
   😢😢😢😂"

« Ostatnia zmiana: 10 Wrzesień, 2025, 19:17 wysłana przez Estera »

Offline Estera

« Odpowiedź #489 dnia: 12 Wrzesień, 2025, 23:08 »

Następny wywiad z Tulią.

https://www.youtube.com/watch?v=EqyafvHq970

Offline Estera

« Odpowiedź #490 dnia: 13 Wrzesień, 2025, 20:50 »

Następny wywiad z Tulią.
   Na kanale "Bez Komfortu".
      https://www.youtube.com/watch?v=Rqu74V5ZRpk
   Mówią, że Tulia niedługo będzie wyskakiwać z każdej szafy i lodówki.
    :)) :))

Offline Estera

« Odpowiedź #491 dnia: 14 Wrzesień, 2025, 19:45 »

TE "RZEKOMO" DOBROWOLNE DATKI!
         INFORMACJI BYŁO MAŁO, A TERAZ BĘDZIE JESZCZE MNIEJ!

Każdy śj wie, że trzeba wrzucać dobrowolne datki na utrzymanie tej organizacji, tu nikt nie uprawia żadnej dyskusji.
   Tu niżej link do wątku w temacie i można by rzec też nowe zarządzenia "papiestwa" świadkowego w tej materii.
   https://sjwp.pl/index.php?topic=12706.msg264327#msg264327
   Ale to, na ile już to jest transparentne ze strony jw.org., wobec szeregowych śj, to już jest zupełnie inna para kaloszy.
   Wygląda na to, że CK bardzo dba o to, żeby Ci, od których najwięcej się wymaga, wiedzieli jak najmniej.
   Czyli, drogie owieczki, macie tylko wrzucać swoje pieniądze i absolutnie nie pytać, co się z Waszymi darowiznami dzieje!
   My będziemy podkręcać Wam śrubkę, podwyższać opłaty na utrzymanie organizacji, ale Wy nie będziecie wiedzieć nic.
   Nie powiemy Wam, ile wydajemy pieniędzy na utrzymanie pionierów i misjonarzy, pełnoczasowych sług, biur oddziałów itp., itd.
   Nie dowiecie się również, jaka kasa idzie na konto do Nadarzyna, a potem do samego Warwick w USA.
   Wszystko będzie ładnie przykryte, zatynkowane, zamazane, tak żebyście za wiele nie wiedzieli.
   I się zbytnio tym nie interesujcie, to wyjdzie Wam tylko na zdrowie.
   Wyznaczyliśmy Wam haracz po 9 złotych na łebka w zborze, płaczcie a płaćcie i o nic nie pytajcie.
   Nie Wasza to sprawa, na co idzie kasa w skali ogólnoświatowej.
   WASZYM ZADANIEM JEST TYLKO UZUPEŁNIAĆ SKRZYNKI NA DOBROWOLNE DATKI!
   I dbać o Sale Królestwa, które i tak nie należą do Was czyli do zborów, tylko są naszą własnością.
   A jak zechcemy którąś z nich sprzedać, to się Was o zgodę pytać nie będziemy i kasy z niej też nie ujrzycie!

Jak myślicie?

Czy to jest uczciwe podejście w sprawach finansowych do Was?
   Czy nie macie prawa jako darczyńcy wiedzieć, jakie pieniądze zostały z Waszego zboru wpłacone na konto Nadarzyna?
   Wymyślili sobie, że od 1 września 2025 roku, nie ma potrzeby podawania kwot na ogólnoświatową działalność.
   Przekazywanych do Biura Oddziału ze skrzynek na datki lub łącznej sumy dotychczasowych datków na projekty budowlane.
   Ciekawe, co? Kto? i Dlaczego? Chce to przed Wami ukryć? Tak zamglić? Tak nie powiedzieć całej prawdy? Albo chociaż pół?
   To, że CK już dawno zrobiło skok na kasę swoich wiernych i zawłaszczyło sobie wszelkie nadwyżki, to już dawno wiadomo.
   Ale teraz chcą nawet poukrywać w jakiej one są wysokości, nie mówiąc już o tym, na co w ogóle idą?
   Bo przecież przemilcza się wiele afer, jakie kręcą się wokół tej organizacji.
   Drodzy Świadkowie Jehowy, wielu z Was to bardzo szczerzy, miłujący sprawiedliwość ludzie.

Zachęcam Was.

Zainteresujcie się, na co jest wydawana Wasza ciężko zarobiona kasa?
   I czy nie okaże się, że trudno finansowo pomóc indywidualnie z funduszów zborowych w potrzebie brata czy siostry?
   A okaże się, że z Waszych datków ktoś będzie finansował np., zawieranie ugód w sprawach o pedofilię i opłacanie suto drogich prawników!
   Którzy w imieniu jw.org., bronią przestępców, a nawet posuwają się do używania kłamstw.
   Jak to się stało w przypadku jednego z prawników jw.org., któremu zasądzono karę za kłamstwa pod przysięgą w wysokości około 150 tys. dolarów!
   Wydaje mi się, że sprawa finansowania jest warta głębszego zbadania.
   Bo to są Wasze pieniądze, które równie dobrze moglibyście wydać na potrzeby Swoje czy Waszych dzieci.
   Bóg nie potrzebuje pieniędzy, a jednak CK coraz bardziej nachalnie o nie nawołuje.
   Dobrze zastanówcie się, kogo finansujecie?

Offline Estera

« Odpowiedź #492 dnia: 14 Wrzesień, 2025, 21:56 »

PHILIP BRUMLEY PRAWNIK ŚJ UKARANY GRZYWNĄ ZA OSZUKANIE SĄDU W MONTANIE.

Złożył kłamliwe oświadczenie pod przysięgą w imieniu Towarzystwa Biblijnego i Traktatowego Nowego Yorku i Pensylwanii.
   W sądzie Okręgowym Stanów Zjednoczonych w stanie Montana w sprawach o pedofilię w tym właśnie stanie.
   Philip Brumley został ukarany grzywną w wysokości 154 488 dolarów, za "zamierzoną i ciągłą próbę oszukania sądu".
   Oświadczenie to zostało złożone przez niego 22 czerwca 2020 roku.
   Postanowienie sądu zapadło 23 sierpnia 2022 roku.
      https://www.youtube.com/watch?v=CTFS95ZI4WA

Zachowanie Brumley'a, czyli to kłamliwe oświadczenie wydłużyło cały proces o 17 miesięcy.
   Trybunał uznał, że jest ono karalne i nakazał mu osobiście pokryć koszty, wydatki i honoraria, które ponieśli powodowie.
   W ten sposób on osobiście został ukarany grzywną, a nie towarzystwo strażnica.
   Chociaż działał w ich imieniu, to konsekwencje złożenia tegoż oszukańczego oświadczenia spadły na niego.
   Jako prawnika, chociaż zrobił to pod dyktando władzy strażnicy.

Małe sprostowanie, co do grzywny, którą otrzymał główny obrońca jw.org.    ... PHILIP BRUMLEY ...
   Który składał kłamliwe zeznania w Sądzie Okręgowym USA w stanie Montana.
   Pisałam o tym w cytowanym tu wyżej wpisie.
   Grzywna została zasądzona nie w wysokości około 150 tysięcy dolarów, jak napisałam w dzisiejszym wpisie.
   Ale w wysokości   ... 154 488 dolarów ...

Offline Estera

« Odpowiedź #493 dnia: 16 Wrzesień, 2025, 13:36 »

Wywiad z Tulią na kanale w "7 Metrów pod ziemią".
      https://www.youtube.com/watch?v=LYq9ZeqjFos   

Offline Estera

« Odpowiedź #494 dnia: 16 Wrzesień, 2025, 22:51 »
   "JAK ROZBIŁAM SZKŁO - MOJE DORASTANIE WŚRÓD ŚWIADKÓW JEHOWY"

Świetny wywiad Tulii Topa na kanale "WPROST PRZECIWNIE".
   Tulia była świadkiem Jehowy i ujawnia szokującą prawdę o tej sekcie.
  "Świadkowie mają rewelacyjną metodę żeby sprawdzić skruchę.
   Na komitetach sądowniczych zadawane są bardzo szczegółowe pytania o grzech.
   I często się zdarza, że grzech dotyczy np. niemoralności, współżycia przed ślubem dwójki młodych ludzi i…
   Młoda dziewczyna, 17-, 18-, 19-latka, która dopuściła się tego „okropnego grzechu” rozmawia wtedy z takimi trzema „starszymi” i oni wypytują o detale.
   Jeżeli odpowiadasz na te pytania, to znaczy, że okazujesz skruchę, że żałujesz swojego grzechu –
   mówi w podcaście „Wprost Przeciwnie” Tulia Topa, autorka książki „Jak rozbiłam szkło. Moje dorastanie wśród Świadków Jehowy”.
   To całkowita przemoc seksualna. Mówię o pytaniach o to, czy palec był w środku? Kto kupił zabezpieczenie? Czy to planowaliście?
   Czy był orgazm? – dodaje w poruszającej rozmowie o, jak podkreśla, uwolnieniu się z sekty."

https://www.youtube.com/watch?v=MtruN0GTsts&t=167s

ŚJ NAPISALI DZIWNY LIST DO REDAKCJI "WPROST-PRZECIWNIE".
                   List dotyczy wywiadu Tulii Topy, zarzucając jej nierzetelne informacje dotyczące śj.

https://www.youtube.com/watch?v=5qE7Vz56ho4

I o dziwo ...
   W tymże liście świadkowie Jehowy ...
   Zwracają też uwagę na to, że takie wywiady powodują ostracyzm społeczeństwa wobec śj.
   A to ci dopiero heca  >:D >:D >:D
   Oni, którzy uprawiają ogromny ostracyzm wobec swoich byłych członków.
   Zarzucają redakcji "WPROST PRZECIWNIE", że przyczynia się do ostracyzmu wobec tej organizacji.
   No proszę, to jest po prostu śmieszne i żenujące wręcz.
   I czy oby ten list nie był jakimś następnym strzałem, już nie w kolana.
   Ale po prostu nokaut prosto w swoją, tę wyidealizowaną twarz.
   Ale się uśmiałam.