Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Autor Wątek: A po prostu takie ... ABC :)) ... dla wybudzających się z doktryny org.śj.  (Przeczytany 85436 razy)

Offline Estera

STOWARZYSZENIE "WYBUDZENI"

Od niedawna w Polsce działa założone Stowarzyszenie "Wybudzeni".
   Prezesem tego stowarzyszenia jest magister psychologii Agata Szudzik.
   Jak sami o sobie mówią ...

Jest to zespół psychologów, badaczy oraz osób, które same były w grupie destrukcyjnej.
   W związku z tym rozumieją jak trudne i bolesne mogą być skutki przebywania w takiej wspólnocie.
   Chcą pomóc stanąć na nogi każdemu kto mierzy się z tym doświadczeniem, dając profesjonalne wsparcie
   w odbudowaniu własnej tożsamości, zrozumieniu swoich doświadczeń i w odzyskaniu kontroli nad swoim życiem.
   Wspierają także bliskich i rodziny członków sekt oraz edukują społeczeństwo w zakresie rozpoznawania takich grup.
   I zagrożeń płynących z przynależności do nich.

Jeśli jako były świadek Jehowy lub obecny masz z tym problem i poszukujesz fachowej wiedzy psychologicznej.
   Śmiało możesz nawiązać kontakt i otrzymać pomoc czy to w ramach konsultacji indywidualnej.
   Czy w ramach grup wsparcia, które to stowarzyszenie organizuje.
   Pomocy również mogą tu szukać osoby, które w jakikolwiek sposób były związane ze świadkami Jehowy.
   Osoby, które nigdy nie były ochrzczone w tej organizacji, a jednak też w jakiś sposób dotyka je ostracyzm tej organizacji.
   Tylko dlatego, że miały, mają w rodzinie kogoś wykluczonego.
   Albo osobę, która z przyczyn kłamliwej doktryny organizacji ją opuściły.

Link do strony stowarzyszenia:
   https://wybudzeni.org

Adres mailowy:
   zarzad@wybudzeni.org
Kim będziesz beze mnie? Zapytał strach. Będę wolna!
PAŚCIE TRZODĘ BOŻĄ - tajny kodeks karny Świadków Jehowy tylko dla starszych.

Offline Estera

UKRYTA PRAWDA O ŚWIADKACH JEHOWY, KTÓREJ NIKT CI NIE POWIE.

https://www.youtube.com/watch?v=_x5dGDHUB28

W cytacie jeden z komentarzy napisany pod tym nagraniem.
   @jolantanielsen982
  "Niech ten film bedzie przestrogą dla ludzi ktorym wydaje sie ze tam znajdą Boga.
   Znajdą... ale bogiem jest tam cialo kierownicze ktorego wszyscy musza bezrefleksyjnie sluchac.
   Ten amerykanski 'bog' ma centrale w Worwick,gdzie w ogromnym kompleksie wyposazonym we wszelkie wygody,
   zyja sobie owi  panowie ktorzy nie skalali sie  praca,prowadza luksusowe zycie.
   Wierni z calego swiata utrzymują tego religijnego molocha 'dobrowolnymi' datkami.
   Buduja tysiace sal zgromadzen wlasnymi silami,ktore potem centrala sprzedaje ,zasilajac swoje konta  w Ameryce.
  'Gloszenie' po domach to nic innego jak szukanie nowych sponsorow dla tej organizacji.
   Kontrola wszystkich aspetow zycia,od wyboru partnera malzenskiego poprzez forme wyksztalcenia,wyboru towarzystwa,
   kontaktow z rodziną o innych pogladach religijnych oraz zakaz kontaktow rodzinnych z osobami ktore odeszly.

W Norwegi zakonczyla sie sprawa apelacyjna którą wytoczyla ta organizacja rządowi norweskiemu,za cofniecie im dofinansowania do dzialalnosci religijnej.
   Bylo to konsekwencją łamania praw czlowieka i praw konstytucyjnych kraju prez ta organizacje.
   Co zostalo odebrane przez swiadkow jako.. przesladowania religijne.
   Sprawy jak ukrywanie pedofilii ,organizacja uwaza za nieistotne bo wg. ich doktryny to tylko grzech.
   Samobojstwa,depresje,choroby psychiczne,rozbite rodziny to sprawy ukrywane za fasadą usmiechow i garniturow.
   To sekta w pelnym tego slowa znaczeniu."

Offline Gostek

Materiał w tym filmiku jest trafiony w punkt,a raczej w metody psychomanipulacji,które stosuje od ponad stu lat organizacja Świadków Jehowy .
Tytuł filmu wg. mnie nietrafiony,bo sugeruje inne tematy ,nie związane ze Świadkami Jehowy .
Parę razy filmik mi się wyświetlił,jednak  mnie nie zainteresował i po prostu go pominęłem.
Ale dzięki Esterce ,która go tu umieściła zapoznałem się z jego treścią.👍

Offline Estera

BRAZYLIA - PRZEŁOMOWY WYROK.
                Sąd zakazuje ogłaszania wykluczeń bez zgody - co to oznacza dla Świadków Jehowy.

https://www.youtube.com/watch?v=fro7xS3IyJg&t=973s

"UWAGA!"
  "Po raz pierwszy w historii sąd wydał PRZEŁOMOWY wyrok przeciwko organizacji religijnej za ogłoszenie wykluczenia byłych członków!
   Sprawa opiera się na nowych przepisach o ochronie danych osobowych, które zakazują ujawniania czyjejś przynależności religijnej bez zgody.
   Niestety sytuacja miała miejsce w Brazylii - ale to pierwsza taka sytuacja i mamy nadzieję, że to poczatek wielkiej zmiany.
   Co się stanie, gdy praktyki religijne zderzają się z nowoczesnymi prawami do prywatności?
   Jakie nieoczekiwane metody obrony zastosowali przedstawiciele organizacji w sądzie?
   I dlaczego sędzia nakazał coś, co NIGDY wcześniej się nie zdarzyło?
   Dowiecie się podczas najbliższego live'a, gdzie omówimy szczegóły tej bezprecedensowej sprawy
   i jakie może mieć konsekwencje dla tysięcy ludzi w podobnej sytuacji!
   Przygotujcie się na szokujące fakty i dokładną analizę prawną sytuacji, która może zmienić sposób funkcjonowania całej organizacji!"