Szukasz wątku, a wątek sam cię znajduje
Kiedyś była tzw konferencja byłych ŚJ. W kilku odsłonach. Niektórzy się organizowali i im wytłumaczyłem o co chodzi. Jednemu facetowi odpaliłem filmik z YT. Tam w granicach 10-15 minut zobaczył wystąpienie byłych ŚJ. Powiedział, żebym to wyłączył, i zapytał czy nie jest to reżyserowane. Chciał chłopak pojechać na kongres byłych ŚJ. A zobaczył zlot miłośników Jezusa.
Czy zniewoleni wolni chrześcijanie mają cywilną odwagę napisać, że robią zlot Jezusowy? Tak, zwyczajnie, aby nie okłamywać ludzi w Internecie?
Inny live. Po breloku ją rozpoznaliśmy. Wiem jak ma na imię, ile ma lat, etc. Dopiero później widzę twarz. Widać z daleka tę przypadłość.
Jest z KRK. Należy do przykościelnej wspólnoty. Chodzi na jakieś wielbienie Jezusa. Dopytałem o tzw ex. Powiedziała nazwiska. Dlatego też nie pozdrawiam braci w panu. Pytam o podobne spotkania tylko, że 10 km dalej. Tamci są źli. Nie mogłem się dowiedzieć, czy bardziej źle liżą Jezuska, bo akurat ona należy do tych właściwych. Jezus już wariuje.
Cisnę temat dalej. Dziewcze mówi, że tetragram YHWH, to pierwsze litery 4 bogów. Normalnie ostatni odcinek Hansa Klossa. Zatem pytam jak wyznawczyni świętej trójcy wierzy na jakiś dziwnych spotkaniach w 4 bogów? Fragment tego spotkania widziałem z jej tel. Może jest w sieci. Obraziła się i poszła.
Mi Jezus nie przeszkadza. Jeśli nawet galopuje na białym koniu po niebie ze swoją husarią, to jego hobby.
Ale jak mi kiedyś przyleci, może być nawet boski, to będę miał kilka trudnych pytań. Może dlatego nie przylatuje. W końcu jest bogiem albo jakąś jego częścią, to jest zorientowany co do rodzaju pytań.
Ale facet musi być niezły. Jedni go lulają. Inni go liżą - choć pierw lizali Jehowę. Wyrwali sobie 2, 3 wersety z tzw Nowego Testamentu i się odrodzili. Stary Testament z tej samej Biblii już jest smrodliwy.
Pomyśleliście kiedyś, że jeżeli ten Jezus przyleci na Ziemię, to co On o Was pomyśli? Czy w ogóle z Wami będzie chciał rozmawiać?