we wszystkich zasadach 123+-123do jakiego skazania by nie doszło
jak to by się skomplikowane mogło wydawać mniej czy więcej to jest złota zasada":
Każdy związek wyznaniowy ma prawo do samodzielnego określenia>tylko w zakresie naszego prawa obowiązującego w RPżadne prawo kościelne i organizacyjne nie może występować przed prawem wewnętrznym danego państwa a jeżeli do takiego naruszenia dochodzi to są organa do tego upoważnione a jest ich 40 w PL
aby takie sytuacje sprawdzać i to zrobiła komisja królewska w Australii w swoim państwie robi to teraz GB
w Polsce mamy lepszego człowieka od takich spraw to jest
pan Ziobro"szybko radzi sobie z sytuacją "tylko nie mów nikomu"
i myślę że to jest czas aby przyjrzał sie również WTSowi
tutaj nie chodzi o wszczynanie pojedynczych postępowań tylko na wniosek powołana komisji która zbada i
orzeknie czy problem istnieje i czy to będzie 10 czy 150 nie ma tu znaczenia o ile taka sprawa była
zamieciona pod dywan to zmienia sie lub powołuje aparat prawny który zabroni kombinowania tak jak to robi WTS
tłumacząc w takich sytuacjach że oni wierni bardziej bogu,kuriozum że mają z nim kontakt
każdy organ który prowadzi takie postępowanie policja prokuratura widząc niestosowanie się jednostek organizacyjnych
do obowiązującego prawa z mocy procedury musi informować o tym ministra o prawdopodobnym łamaniu prawa przez organizację
dlatego warto zgłaszać pojedyncze przypadki właśnie takim organom niższego szczebla ,można już zebrać toczące się postępowania
i z grubej rury walnąć do ministra ziobry" puki ten człowiek jest jeszcze na stołku
czas"nie mów nikomu jest bardzo sprzyjający a i myslę że rzecznik praw obywatelskich też już ma tych listów dość i poparł by
takie działanie
oczywiście kościoły by chciały ścinać i palić ludzi i myślę że mógł
by w tym zaprzodować WTS ale konstytucyjny kaganiec im na to nie pozwala
i już nigdy nie pozwoli...."ech wy robactwo nie wierzące"
to nie moje słowa
zawiadomienia o czyny sexualne a szczególnie dzieci już nie są tak łatwo zamiatane pod dywan o oj nie nie,są nowe wytyczne
można pozbyć się stołka za dość swawolne umorzenie postępowania ,w przypadku umorzenia możemy sie odwołać
a osoba która do takiego doprowadziła w przypadku wszczęcia przez wyższy organ ,oj może dostać po łapkach dyscyplinarnie,nie te czasy.
niewspomnione już o nagrywaniu bo to leci na innym wątku
wyjaśnienie
ps.w poscie u góry miałem na myśli list z 1.9.2017 w korelacji z nowym paście