Wiem że prawo nie zabrania transfuzji krwi czy jedzenia kaszanki, mi zabrania tego Bóg a ja bardziej słucham Boga niż ludzi.
Po co w takim razie powoóujesz się na prawo, skoro cię nie obowiązuje.
Powinieneś lepiej słuchać, bo nie dotarł do ciebie nowy przekaz.
*** w00 15.10 ss. 30-31 Pytania czytelników ***
Czasami lekarz zachęca pacjenta do oddania krwi na kilka tygodni przed operacją (donacja przedoperacyjna), aby w razie potrzeby można mu było przetoczyć jego własną krew. Jednakże takie pobieranie, przechowywanie i przetaczanie krwi jest jawnie sprzeczne z tym, co powiedziano w księgach Kapłańskiej i Powtórzonego Prawa. Krwi nie wolno przechowywać; należy ją wylać, niejako zwrócić Bogu. Owszem,
Prawo Mojżeszowe dzisiaj nas nie obowiązuje. Jednakże Świadkowie Jehowy szanują zawarte w nim zasady podane przez Boga i są zdecydowani ‛powstrzymywać się od krwi’. Dlatego też nie jesteśmy dawcami krwi ani nie zgadzamy się na przechowywanie własnej krwi, która powinna zostać ‛wylana’. Postępowanie takie byłoby sprzeczne z prawem Bożym.
Jak widać, Bóg nie nakazuje ci unikać krwi. Czy możesz podać inną podstawę przestrzegania tego nakazu Organizacji?
Tutaj masz ciekawostkę z oficjalnej strony.
Zawsze zasięgnij porady lekarza lub odpowiednio wykwalifikowanego personelu medycznego w związku z jakąkolwiek kwestią zdrowotną lub mającą związek z leczeniem. [...]
Nie udziela się żadnych gwarancji ani rękojmi co do niezawodności, dokładności, aktualności, użyteczności lub zupełności jakiejkolwiek informacji uzyskanej za pośrednictwem Sekcji medycznej. Nie przyjmuje się żadnych zobowiązań ani nie ponosi odpowiedzialności za błędy lub przeoczenia w treści Sekcji medycznej. Polegając na jakichkolwiek informacjach w Sekcji medycznej, działasz wyłącznie na własne ryzyko. Wydawcy tego serwisu w żadnym wypadku nie ponoszą odpowiedzialności odszkodowawczej lub z tytułu jakichkolwiek roszczeń (m. in. za szkody pośrednie i uboczne, szkody na dobrach osobistych oraz wynikające z następstw śmierci innych osób [...]
https://www.jw.org/pl/warunki-uzytkowania-serwisu/#link3
Nie mówisz prawdy, że tak każe Bóg. Tu masz jasno napisane, że stosując metody zalecane przez CK, robisz to
na własne ryzyko. W dodatku bez żadnego nakazu Biblijnego.