W tym samym wersecie mamy również nakaz powstrzymywania się np od nierządu. Ten nakaz też nie obowiązuje dzisiaj prawdziwych chrześcijan?
Cala Biblia jest natchniona przez Boga a ja nigdzie nie mogę znaleźć gdzie tam jest powiedziane, że zakaz spożywania krwi miał dotyczyć tylko Żydów i tylko przez jakiś czas.
Chyba źle sformułowałem zdanie.
Dz 15:20 lecz napisać im, aby się wstrzymali od pokarmów ofiarowanych bożkom, od nierządu, od tego, co uduszone, i
od krwi. 21 Z dawien dawna bowiem w każdym mieście są ludzie, którzy co szabat czytają Mojżesza i wykładają go w synagogach». Zakaz obowiązywał
ze względu na Żydów, którzy mogliby być zgorszeni.
Nierząd nigdy nie był ofiarą składaną Bogu, ale zawsze
był i jest grzechem.Rz 6:16 Czyż nie wiecie, że jeśli oddajecie samych siebie jako niewolników pod posłuszeństwo,
jesteście niewolnikami tego, komu dajecie posłuch: bądź [niewolnikami] grzechu, [co wiedzie] do śmierci, bądź posłuszeństwa, [co wiedzie] do sprawiedliwości?
Hbr 10:18 Gdzie zaś jest ich odpuszczenie, tam już więcej nie zachodzi potrzeba ofiary za grzechy. 19 Mamy więc, bracia, pewność, iż wejdziemy do Miejsca Świętego
przez krew Jezusa. **********************
Piszesz/cytujesz, że cała Biblia jest natchniona, ale czy spełniasz ten nakaz?
J 6:54
Kto spożywa moje Ciało i pije moją Krew, ma życie wieczne, a Ja go wskrzeszę w dniu ostatecznym.