UWAGA AWARIA
poczytuję cię cały czas
widzę jak się motasz, zadajesz pytania, nie możesz uwierzyć, że tyle lat tkwisz w tym g..nie
masz wątpliwości, ale jesteś raczej przypadkiem, który najchętniej usłyszał by wprost od CK - to wszystko to lipa
no tak to nie działa byłoby za prosto
ja byłam pewna, że jak mnie wywalą to nastąpi koniec świata, opętają mnie demony, moje życie pojedzie po równi pochyłej
a tu niespodzianka
nic się nie stało złego, a wręcz przeciwnie. jest super. jak nigdy dotychczas. wszystko świetnie się układa pod każdym względem. do tego mam więcej czasu (a tego zawsze mi brakowało). nikomu z niczego nie muszę się tłumaczyć, nie mam poczucia winy
ale to potrwało dobre półtora roku. po pół roku poza org zaczęłam analizować podstawy swojej wiary w tej religii. i wtedy coś we mnie pękło, nieodwracalnie. otworzyły mi się oczy i zrozumiałam, że całe swoje życie - prawie 40 lat - tkwiłam w g..nie po szyje. i mało się w nim nie utopiłam
na pewno nie pomaga Ci prowadzenie podwójnego życia - tu i w orgu
skoro czujesz w kościach, ze Twoje dzieci mają wątpliwości to zacznij powolutku drążyć temat. jak kropla skałę
być może mają pęknięcia w sobie o których nie wiesz
tak czy inaczej życzę Ci powodzenia i pamiętaj im dłużej to ciągniesz tym gorzej. zacznij od rodziny i małymi kroczkami