Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem.
Ujawnienie w TV publikacji "Paście trzodę Bożą" było prawdziwym strzałem w kolano JW w Polsce. Mnie cieszy niezmiernie fakt, że wielu moich znajomych, często betonowych do tej pory, zaczyna dostrzegać destrukcyjny wpływ tego sekciarstwa w swoim życiu i otoczeniu.
Tomek, Maciek i Agata dali super materiał na studium i uważam, że to powinien być obowiązkowy broadcasting dla zainteresowanych by na trwałe wyryło im się w pamięci, że JW to po prostu sekta która werbuje w większości słabe osobniki (pod różnymi względami), wyciska jak cytrynę i póżniej jeszcze wbija w poczucie winy i depresję.
Stek bzdur i śmiesznych zasad rodem z potępionych w Biblii faryzeuszy, skutecznie zaczyna odpierać myślących ludzi których całe szczęście jak widać po statystykach jest co raz więcej.
Ciekawe co na to Nadarzyn...Jak to co ? NIC NIC NIC. Boją się i tyle. Z resztą o czym mają dyskutować skoro zdają sobie doskonale sprawę, że to tonie i, że tak naprawdę nic tego nie zatrzyma. Nie mają argumentów więc wolą to przetrzymać i przemilczeć a w razie czego wyślą od drzwi do drzwi swoich wiernych sług jak to powiedział Splaine w jednym ze zgromadzeń

Niech oni świecą oczami przed ludzmi i robią z siebie idiotów.
Czas pisać list. Zmotywowaliście mnie ostatnimi posunięciami. Mój czas formalnego bycia w tej sekcie dobiega końca. Co raz częściej zdaję sobie sprawę z tego, że najzwyczajniej w świecie nic mnie tam nie trzyma, nie mam tam całe szczęście znajomnych lub osób na których jakoś mi bardzo zależy. Wiem też, że te osoby w imię głupich zasad by się mnie wyparli przy najbliższej możliwej okazji więc po co tam być ? Jestem dla nich wrzodem na du*ie tak jak oni dla mnie

Pozdrawiam Was jeszcze raz kochani. Agatko, Tomku i Maćku - dziękuję Wam jeszcze raz za poświęcenie i wkład.
Bardzo chętnie umówiłbym się z Wami na przysłowiowego browarka czy drinka i pogadał i uścisnął Wam dłoń.
Tobie Tomku dziękuję podwójnie za to, że dwiema rozmowami telefonicznymi, pomogłeś mi spojrzeć na pewne sprawy inaczej i zadałeś sobie trud by wysłać mi ciekawe materiały na temat JW które otworzyły oczy również mojej kochanej żonie

Jestem Ci ogromnie wdzięczny !