Ciężko powiedzieć czy ŚJ jest 8 czy 5 mln. W tej sprytnej machinie już nic mnie nie zaskoczy...
Poza tym należy zakładać, że w bidnych landach świata biedota masowo łyka plasikową "prawdę" o gruszkach na wierzbie i tam jest spory przyrost pelikanów.
Z kolei w takiej PL owieczki odchodzą naprawdę masowo. Ogólnie kraje zachodnie i cywilizowane nie dają wzrostu liczebnego, a raczej finansowy dla CK.
Należy też pamiętać, że nawet z kilku mln ŚJ pozyskać potomstwo w liczbie 100 tyś to nie jakiś problem - zwłaszcza w krajach niecywilizowanych, nieuprzemysłowionych, nieuświadomionych - gdzie w każdej rodzinie są dzieci (nie jedno dziecko) i nie ma trendów zachodnich.
Osobiście interesuję się bardziej tendencją do opuszczania organizacji przez ŚJ. Na tym bym się skupił, bo to jest czynnik, który rozwali machinę JW od środka i zewnątrz.
Co do szafowania pewnikami czy coś jest teorią spiskową czy nie... Najlepiej używać przedrostka "wg mnie, w moim odczuciu, moim zdaniem (IMHO), tak to widzę". Pisanie na zasadzie "no weźcie nie piszcie tak bo wyjdzie, że byliśmy oszustami w JW" jest subiektywnym odbiorem komunikatu, że coś może być sfałszowane nie przez szaraków (którymi są nawet starsi) tylko Warwick. A swoją drogą... wszyscy byliśmy oszustami i hipokrytami w JW więc nie wiem dlaczego się burzyć nawet na to stwierdzenie.
Prawda o prawdzie była, jest i będzie taka sama - kreowana za pomocą propagandy, której częścią są wykresy (pokolenie), tabelki, schematy i sinusoidy oraz STATYSTYKI jakie omawiamy. Nie łudźmy się, CK nie przebiera w środkach. Gwałconych dzieciaków im nie żal, to liczbami się nie mogą pobawić?
Ta religia jest obliczona na przyrost więc nawet jeśli go nie ma to i tak będzie. Po kilkunastu latach ściamniania będzie się robiła spora przepaść.
Czas pokaże kto miał lepszego czuja. Teraz niech każdy wyraża spoje zdanie, bo po to jest forum. A jeśli coś jest usuwane, bo admin ma inne poglądy to nie wiem czy to byłoby rozwojowe dla forum. Oby nie doszło do powstania CK na tym forum.
Ostatnią rzeczą jaką polecam jest pozjadanie wszystkich rozumów. Wtedy budzą się potwory i pierścień chce więcej
Ave