mówisz o dowodach na istnienie Boga? One zawsze mają charakter tak subiektywny że nie są dowodami w sensie ścisłym.
Sebastianie, nazywajmy to nawet poszlakami, jednak jest tych poszlak tyle ze dla mnie stały się dowodami.
Zauważ ze w ogóle pogląd odnośnie tego ze Boga nie ma, zaczął się pojawiać w czasie oświecenia. Jeśli sięgniesz dalej wstecz to ludzie wierzyli w Boga, wierzyli w ogólnoziemski potop itp itd. Jeśli Boga nie było to sądzę, ze gdzieś w historii starożytnej taki pogląd by się pojawił.
Zauważ tez ze istnieją mitologie dotyczące schodzenia Bogów na ziemie i rodzonych z tych związków herosów, czy to nie Biblijni Nefilimowie? Poszukaj w internecie a znajdziesz mnóstwo zdjęć kości tych herosów czy nefilimow.
Zwróć uwagę na to że Biblia zawiera prawdy na temat człowieka nie możliwe w tamtych czasach do stwierdzenia.
Ewolucjoniści twierdzą ze kiedyś ludzie byli prymitywni, ja się pytam jak w takim razie powstały piramidy? Nie było wtedy żurawi ani dźwigów.
Dlaczego jeśli chodzi o rzetelne źródła takie jak pismo to datuje się je na mniej niż 10 000 lat?
Dlaczego w węglu który powstawał miliardy lat możesz znaleźć narzędzia stworzone przez ludzi którzy chyba wtedy nie istnieli?
Dlaczego najstarsze rośliny na ziemi nie maja więcej niż 4 tys lat? Dlaczego największe rafy koralowe nie maja więcej niż 6 tys lat?
Takich pytań są setki
Edycja posta:
Roszada no ignorujesz mnie a w mój post wchodzisz i piszesz, zdecyduj się i bądź konsekwentny