Nabot przykro mi , że się męczysz musząc czytając tych [czytaj mnie ] bez zrozumienia ,
właściwie to nie prawda , nie jest mi przykro , ponieważ piszesz slogany , stosujesz chwyty typowe dla strażnicy . Organizacja zawsze pisała prawdę o swoich poczynaniach , kiedy zaczęłam sprawdzać to o czym pisał Roszada nie mogłam uwierzyć , że to wszystko było w publikacjach !
Cały problem polega na tym , że jest to tak napisane , żeby przeciętny czytelnik nie wyłuskał tego , żeby skoncentrował się na ty co chce organizacja . A jak już coś zauważy coś go zaniepokoi to starsi zaraz mu wszystko wytłumaczą , tak żeby było " politycznie poprawnie"
Odstępcy zawsze byli kłamcami , chorymi psychicznie , pragnęli żyć niemoralnie , itd. szukający swoich uczniów , jak to pisze Juda w swoim liście
16
Są to szemracze,+
ludzie, którzy się skarżą na swój los w życiu, postępujący według swoich pragnień,+
a ich usta mówią nadęte słowa,+
Wielu którzy tu piszą przeszło wszystkie etapy , byli starszymi , pionierami , mieli " przywileje" w zborach
ale bez względu na wszystko , kiedy postanawiają opuścić szeregi świadków stają się dla innych świadków ! nikim , złem, które należy omijać i nie wdawać się w dyskusję .
To , że tylu chce w sposób kulturalny , rzeczowy z Toba rozmawiać poczytaj sobie jako przywilej dlatego postaraj się myśleć a nie powtarzać strażnicowe formułki.