Lol. Może powinniśmy w ogóle korzystać z białoruskich serwerów. Uważasz, że użytkownicy tego forum są jacyś tępi, że nie są w stanie decydować za siebie i musi oświecona władza im z góry mówić, co dla nich dobre i bezpieczne. Dawno czegoś takiego nie widziałam
Mój wpis nie miał na celu spowodowania aby w regulaminie powstał zapis w rodzaju:nie wolno udzielać porad prawnych.
Chciałam wyłącznie zwrócić uwagę na problem.
A problem jest i nie polega on na tym czy ktoś wie czy nie wie co jest dla niego dobre.Nie znając przepisów prawa i polegając na lakonicznych i zdawkowych poradach osób które podają się za prawników bądź nawet nimi są ale w innym zakresie prawa,można napytać sobie sporej biedy. Nawet mecenasi specjalizują się w konkretnych gałęziach prawa.
Jest czymś złym i moralnie nagannym namawianie tutaj na forum do takich ruchów żeby jak ktoś by miał ochotę to żeby poszukał jakiegoś prawnika i odgrywał przed nim jakąś rolę.
Jest czymś chyba jeszcze gorszym proponowanie że "jak by ktoś chciał to mogę mu nawet napisać pismo procesowe".
Żeby napisać pismo procesowe trzeba mieć dostęp do czyichś danych,trzeba poznać dokladnie czyjąś sprawę często bardzo prywatną,intymną a nawet wstydliwą.
Wiele osób,byłych świadków jehowy wchodzi tu na forum są zagubieni po wyjściu albo w trakcie wychodzenia z tej hermetycznej organizacji,często zdesperowani.Ale co widzą?innych takich jak oni poobijańców z podobnymi problemami więc odrazu obdarzają to miejsce zaufaniem.Różni są tu ludzie,młodzi i niedoświadczeni,starsi ktorzy ledwo się posługują intrnetem.
I co widzą?
Propozycję> Mogę komuś napisać pismo procesowe.
Będąc w kłopocie gotowi są udostepnić wszystkie swoje dane aby tylko uzyskać pomoc. Takiej pomocy mogą nie tylko nie uzysakać ale popaść w kłopoty i narazić się na utrate prywatności. Bo nigdy nie wiadomo kto tam po drugiej stronie klawiatury proponuje"pomoc"
I na to właśnie chciałm zwrócić uwagę właścicieli i "sprzątaczy" tego forum i akurat nawinął mi się ten wątek.
A że trzeba by było zabronić to taka przekora była z mojej strony,chodzi mi wyłacznie o to żeby zwrócić uwagę na problem kompetentnych osób.