Uwazam ze Bog nie jest autorem Biblii ale Biblia jest autorem Boga.
Myślę że wiem o czym mówisz...
Osobiście...Jeszcze jakiś czas temu powiedziałbym że to niemożliwe...
Za tzw. Biblię... dałbym się pokroić...
Ale potem przychodzą nieodparte pytania.... O przekłady... zgodność z historią innych tzw. Religii...
Temat rzeka to... religia a bieżąca polityka.....
Np. Obecnie Prezydent USA Trump... aktywnie finansowo i politycznie popiera religijny konflikt w Palestynie...
Drażni Palestyńczyków przenosząc ambasadę USA do Jerozolimy....
W protestach na ten czyn... jest reakcja i opór miejscowej zyjacej tysiace lat w tamtym miejscu ludności arabskiej...
Potępia to ONZ.... I nic...
Bezsilność bo jakieś grupy uważają się za ważniejsze w danym miejscu na ziemi nie biorą pod uwagę tolerancji równości Praw Człowieka i tak dalej Inni są dla nich bydłem to przerażające do czego pobudza religia...
Tak jest Nie tylko jw.org ale inne systemy religijne faktycznie odpychają w Biblii i innych świętych ksiąg.....
ostatnio zginęło tam 52 Palestyńczyków i około 2400 rannych.....
http://palestyna24.pl/52-palestynczykow-zabitych-ponad-2400-rannych-w-starciach-w-strefie-gazy/https://www.tvp.info/37203361/krwawe-protesty-przeciwko-otwarciu-ambasady-usa-w-jerozolimie-ponad-50-zabitychI robi podobno tolerancyjne i pokojowe Państwo rodem z pokojowej Biblii...paradox za paradoksem..
Nadal w imię historii z Biblii...
W 21 wieku sankcjonuje się przemoc... gdzie tu Bóg?
Jaki to Bóg?
Dlaczego tyle krwi...
TO Bóg czy ludzie...?
Jakiego ducha przejawiają wierzący w Biblię czy Koran... Talmud..itp.
Czy to pozytywne...
Zaczynam rozumieć autora postu...
Free.... rozwiń temat.... będzie jaśniej...
Religie... księgi... mądrości w nich zawarte.. ale są i sprzeczności...
Jako były aktywny uprzywilejowany w jw.org... czytający tajne instrukcja jak dla debili wiem o czym mówię Byłem tam w środku widziałem więc jak ktoś nie był nie widział niech się nie wypowiada..
Bardzo to nie gra....
Ale...
Już za dużo widziałem...
Mam z sobą 2 religie..
Precyzyjnie i dokładnie to 2 Matrixowe systemy manipulacji ludźmi...
W 1 byłem z nadania rodziców..... A 2 religia była moim wyborem...
Dziś różnice pomiędzy nimi oceniam jako wybór pozorny....
Trwające w tym osoby w bardzo małym procencie są w stanie to dostrzec...
Dopiero z zewnątrz jesteś w stanie to zobaczyć pełniej...
Do tego dochodzą niezbędne... szukanie.... wnikliwość.. gotowość do przyznania racji nawet gdy wywraca to obecne poglądu... niewielu to potrafi znieść...
Moje spojrzenie na religię.. I świat ogólnie... jest teraz inny..
Po tych wszystkich dekadach poszukiwań jedno czego jestem pewny to to że nie można nikomu niczego narzucać manipulować uczuciami religijnymi wywołać poczucia strachu i lęku przed karą Bożą.. ludzką itp..
Jako wolne istoty ludzie. .. powinni robić coś z przekonania ..dobrowolnie i nikt nie powinien wykorzystywać na przykład polityki bądź wpływów religijnych do tego aby panować nad innymi ...
to największe oszustwo i błąd największy religii ....
których religii?
każdy niech sam sobie zbada
Dlatego proszę ..free... rozwiń myśli...