Estera.... piszesz.....
A tak swoja drogą, to sądziłam, że na tym forum panuje większa tolerancja i poszanowanie dla innych poglądów.
Tylko, że tolerancja obowiązuje w dwie strony, a jeśli ktoś pisze.....
Nie mam żadnych wątpliwości, że homoseksualizm, pedofilia i inne zboczenia
Stawiając osoby homo na równi z pedofilami, to coś mi tu nie gra. Albo daleko mu do tolerancjo, albo używa pojęć których nie rozumie.
Homoseksualizm to nie jest choroba, widzimisię człowieka. Nie da się posmarować czółka maścią aby przeszło.
Tak jak jedni rodzą się i lubią zapach jaśminu lub zupę ogórkową , zaś inni wprost przeciwnie, tak samo jest z innymi predyspozycjami.
Mnie się np pytają dlaczego z uporem maniaka gustuję w kolorze fioletowym? Nie umiem odpowiedzieć dlaczego. Lubię i już, od małego tak miałam. Gdy widzę coś w fiolecie, z daleka mi się gęba śmieje. Skąd taka przypadłość? Nie wiem.
Tak samo z orientacją...jednych ciągnie do mężczyzn, innych do kobiet, a jeszcze innych do tych i do tych.
I póki się to dzieje między dwójką dorosłych ludzi, za obopólną ich zgodą, NIKT NIE MA PRAWA MÓWIĆ ŻE TO ZBOCZENIE.
Zwłaszcza my ludzie z szeregów organizacji, którzy przez długi czas byliśmy uznawani za ...dziwadła, odmieńców, innowierców itp
powinniśmy się głęboko zastanowić, nim kogoś zaszufladkujemy i skrzywdzimy.
Tu też są osoby o innej orientacji seksualnej, co oni poczuli jak przeczytali takie słowa? Że z deszczu trafili pod rynnę?
Że w organizacji musieli się ukrywać i tu też lepiej będzie jak nikt się o niczym nie dowie?
Powołujesz się na biblię, ok. Jednak jak się stosować to po całości, nie tylko wybiórczo, a najlepiej zacząć od siebie.
jeśli twoja ręka lub noga jest dla ciebie powodem grzechu, odetnij ją
Większość z nas już by pełzała, bez rąk, nóg a czasem i bez głowy.
Estera i taka osobista rada, którą sama stosuję. Czasem jest tak i w życiu i tu na forum, że człowiekowi skacze gula. Ciśnie się na usta i pod palce wiele słów. Ja wtedy sobie daję czas, aby ochłonąć , nabrać dystansu i dopiero zabrać głos. Aby niepotrzebnie kogoś nie zranić, nie zostać źle zrozumianym i nie wywołać niepotrzebnie lawiny.
A teraz życzę miłego dnia.
Jadę do chirurga na kontrolę, mam nadzieję, że mi nogi nie obetną.