Jak widać, nie zawsze szczerze można wyrazić to, co się myśli, licząc na życzliwą tolerancję ... accurate ...
A również widzę, że wiara w Boga ... nie zawsze ma tu akceptację ... i jest wyśmiewana ...
Optymistycznie zakładam że jednak częściej to nie o wiarę w Boga chodzi, a wypowiedzi które mogą sugerować że słabo interesują nas poglądy innych osób. Jednak tu konflikt wcześniej czy później nieunikniony .
Stąd forum ma różne działy,tematy i NIE POWINNO SIĘ PISAĆ NIE NA TEMAT WĄTKU .
Dobrze dlatego ABY MODERACJA CZUWAŁA NA ILE TO MOŻLIWE ABY PISAĆ W TEMACIE WĄTKU PRECYZYJNIE .
Trochę to może dziwne , ale po przejściach z WTS mamy alergie na niektóre tematy dlatego właśnie nawet tu na forum internetowym istnieje swego rodzaju nieformalna cenzura i ostracyzm w wersji light oczywiście
.Musimy uważać aby nie ranić lub wypowiadać się dogmatycznie - dotyczy to nowoczesnych i tradycyjnych w poglądach forumowiczów , tak uważam osobiście .
Myślę że dotyczy to szczególnie tematów "wrażliwych" . Sex i podobne jest jednym z nich . Więc lepiej go nie rozwijać w kierunku niezgodnym z wątkiem
(TU APEL MÓJ DO MODERACJI - OD RAZU NAJLEPIEJ USUWAĆ WPISY NIEZWIĄZANE ŚCIŚLE Z TEMATEM CO MOŻE ZAPOBIEGAĆ TAKIEJ JAK TA SYTUACJI ) .
Wątek mówi o temacie w kontekście STRAŻNICY - więc jest prosty .
PS.
Na marginesie nie wiem czy taki sposób dyskusji w tym temacie nie utwierdza zaglądających tu myślących Świadków że takie fora np. propagują skrajne odbicie od zasad Biblijnych - a to już nie wspiera przesłania i idei powstania tego forum . Bardziej skuteczne w wybudzaniu jest forum pomagające i możliwie jednolite niż podzielone itd.
Jak dobrze kojarzę podobny temat już poróżnił uczestników forum tego i poprzedniego niestety .