Chrześcijański świadku Jehowy[/b] - jesteś dla mnie objawieniem na tym forum. Ja sam jestem bratem i jestem w podobnym wieku i od kilku lat błądzę po rubieżach internetu czytając najróżniejsze wypowiedzi ex-świadków oraz czasami (chociaż ekstramalnie rzadko) aktywnych świadków. Oczywiście odstępców jest o wiele więcej, więc twoja obecność tutaj jest zbawieniem. Prawie już odszedłem od organizacji, od długiego czasu jestem nieaktywny... brakuje mi zboru i braci, brakuje mi bliskości, ale zarzuty pod adresem organizacji obrzydziły mi zbór na tyle że odsunąłem się od niego (chociaż formalnie dalej jestem w prawdzie).
Po przeczytaniu tego wątku i twoich wypowiedzi stwierdzam że jesteś tym czego potrzebowałem - głosem rozsądku który pomoże mi wrócić do zboru. Mówisz prawdę i to co piszesz w 100% pokrywa się z tym co sam gdzieś głęboko uważam, lecz przez ciernie odstępców te myśli zostały we mnie zagłuszone. Teraz wiem już napewno... popełniłem błąd odsuwając się od Jehowy i dałem wiarę ludziom, i to jeszcze jakim ludziom - tym którzy porzucili prawdziwe wielbienie. Liczę że będziesz dalej odpisywał w tym temacie bo twoje odpowiedzi są fantastyczne, jakbym czytał coś co sam mam w głowie. Np: to że nie służy się dla ludzi tylko dla Boga i dlatego nie możemy patrzeć na pedofilię w zborach oraz na aktulalizację naszych wierzeń - my służymy Jehowie więc to się liczy!!! Jakie to prawdziwe. Może popiszemy na prywatnej wiadomości? Mam ci dużo do napisania bracholu, pozdrawiam.
gedeon: edycja
Skąd Tyś się wykluł, wór pokutny na grzbiet i na salę, na kolanach, posypuj się popiołem, nie ważne że Piątek, działaj, jest to tak wyreżyserowane że tylko ślepiec tego by nie zauważył. Wiem że to nie po Chrystusowemu, ale co to w ogóle ma być, toczysz tu przed nami łzy skruchy, odstępcy, te wstrętne typy, tak mu na mieszały w głowie, że się odsunął od zboru, tak myśmy wymyślili sobie, obrzydłe krycie pedofilii w orgu, przed komisją nie kłamał Geoffrey Jackson, to ktoś z nas w przebraniu, to z ONZ też my z fabrykowaliśmy, spożywają emblematy też odstępcy, większość sfiksowana, dwupokoleniowe pokolenie to nauka pana Jezusa, dozbrajanie wojska przez inwestowanie pieniędzy to też nasz wymysł, jeżeli jesteś w wieku twego wybawcy to czuć Cię jeszcze mlekiem matki, jesteś za młody by wchodzić w temat, bo może i coś wiesz ale zrozumienie przychodzi dopiero z czasem,
czego nie ukrywam Ci życzę.
Napiszesz że Paweł do młodego Tymka napisał: "niechaj Cię nikt nie lekceważy z powodu Twego młodego wieku" , lecz dobrze wiesz że kwestia dotyczyła innych czasów i okoliczności.
Wyszedłem z orgu po 33-ech latach, bo miałem dość, mieszania, kłamania, zmian nauk choć z drugiej strony Biblia się nie zmienia, a pedofilia, obrzydła, wstrętna, ohydna tylko dopełniła swego i na nic tłumaczenia, że to się dzieje we wszystkich religiach.
Mnie wszystkie religie NIE INTERESUJĄ, jeżeli ktoś łamie prawo, to ma za to ponieść konsekwencje, jest ograniczenie do 40 km/h jadę 100 i co, zbór mnie będzie bronił, bo złamałem prawo a policjan stał JEDEN z radarm?
Co za bzdura, w Australii ponad 1600 przypadków aktów pedofilii,
tylko w Australii, i nikt, powtórzę nikt nie został zgłoszony do odpowiednich służb, bo przecież organizacja jest tak jaśniejąca i czysta, a złych się wyklucza przez kapturowe sądy.
Bóg niszcząc Sodomę z Gomorą pokazał jak się zapatruje na ohydne praktyki seksualne, ale oni, leśne dziadki, podejmą z Bogiem polemikę.
Jak napisałem wcześniej, wór pokutny na grzbiet i na salę, na kolanach,
choć piszę Ci, zastanów się,
FAKTY jeszcze raz fakty, Pan Jezus gdy chadzał po ziemi nie mówił o domniemaniach podając je jako fakty na tamten czas, gdyż im bliżej dnia światło coraz jaśniej świeci, znał przecież te słowa, powiadał: "czy nie czytaliście" , odwoływał się do faktów, odwoływał się do faktów, które kontekst potwierdzał, w orgu jest o 180 stopni, kierunek inny. Mamona to ich cel, a historia ich, siedmiu cwaniaków to potwierdza.