Z tymi faryzeuszami z CK też nie jest do końca tak, że cieszą się oni swoją rodzinką... Żeby trafić do Betel nie można mieć dzieci (no chyba, że do Betel trafiają te osoby, które mają już dorosłe dzieci, ale są one w mniejszości). A zatem osoby te ograbione zostały z życia rodzinnego.
Część z tych osób zapewne nie planowała w ogóle mieć dzieci, ale inna część (może większość?) chciałaby mieć potomków, ale w związku z naukami, że "czas końca bliski" uznali, że będą je mieć dopiero w raju na ziemi. Czyli tak za parę lat... bo przecież koniec jest taki bliski!
Aż tu nagle minęło 30 lat, końca nie było, a te osoby nie mają już szans na własne potomstwo. Zostały ograbione z rodziny przez WTS.
Zatem w CK też są ofiary nauk Strażnicy. Problem polega jednak na tym, że to w CK zamiast to wszystko "odkręcić" i dać ludziom normalnie żyć z uporem trwają w tym całym zakłamaniu. To jest chyba najsmutniejsze w tym wszystkim.
PoProstuJa -
Czy ze mną jest coś nie tak, czy z Nimi ? Uznali, że będą je mieć w raju na ziemi. Ja też tak myślałem. Jak to się jednak ma do wypowiedzi Pana Jezusa w: Mateusza 22: 23
W owym dniu przystąpili do niego saduceusze, powiadający, że nie ma zmartwychwstania, i zapytali go:+ 24 „Nauczycielu, Mojżesz rzekł: ‚Jeśli jakiś mężczyzna umrze, nie mając dzieci, to jego brat ma się ożenić z jego żoną i wzbudzić potomstwo swemu bratu’.+ 25 Otóż było u nas siedmiu braci; i ożenił się pierwszy, i zmarł, i nie mając potomstwa, pozostawił swą żonę swemu bratu.+ 26 To samo stało się też z drugim i trzecim, aż do siódmego.+ 27 Ostatnia ze wszystkich umarła ta niewiasta. 28 Żoną którego z tych siedmiu będzie więc przy zmartwychwstaniu? Przecież oni wszyscy ją mieli”.+ 29 Odpowiadając, Jezus rzekł do nich: „Jesteście w błędzie, gdyż nie znacie ani Pism, ani mocy Bożej;+ 30 bo przy zmartwychwstaniu ani mężczyźni się nie żenią, ani kobiety nie wychodzą za mąż,+ ale są jak aniołowie w niebie.
Tak jak Państwa nie zjednoczą się we wspólnym przedsięwzięciu podjęcia próby zdobycia definitywnych dowodów na istnienie Arki na górze Ararat, tak CK niczego nie odkręci i nie da normalnie ludziom żyć !
O ile mogę się mylić w pierwszym przypadku, o tyle w drugim idę o zakład, że nie
Ps.
Reskator, Trinity, TaZła - Przekonaliście mnie. Zacznę się starać o wizę. Jak otrzymam niewątpliwie wyślę Wam kartkę
Z Wawrick