Cała psychologia jest oparta na twierdzeniu że jeżeli coś wywołujesz i ustosunkowujesz się,
że czegoś nie robisz, to tak naprawdę
robisz to, a twierdzenie, nie WYPACZAMY, ma uspokoić bezgranicznie ufających. Zobacz, MÓWI BRAT JANEK DO zainteresowanego Zenka, Splane powiedział, że
nie wypaczają słowa, to tak jest, nie wypaczają.
Na nic słowa, że mają być jak Berejczycy i codziennie badać Pisma czy tak się rzeczy mają. Cała ich księga, którą biblią nazywają, nie mam nic wspólnego z natchnionym słowem samego Boga.
Przysłów 30:5,6
5" Każda wypowiedź Boga odznacza się czystością, On jest tarczą dla tych, którzy się
u niego chronią. 6
Niczego nie dodawaj do jego słów, żeby cię nie zganił i żebyś nie musiał okazać się kłamcą." Podkreślenie dodano.
Do ogólnie znanych 6828 miejsc występowania imienia Bożego JAHWE, w Biblii dodali w 237 miejscach N.T. imię Boże, JE HOWA.
Sami piszą w swej broszurze: Imię Boże które pozostanie na zawsze: " Ale poza tym w żadnym ze znanych nam dzisiaj starożytnych greckich manuskryptów ksiąg od Mateusza do Objawienia, nie ma pełnego imienia Bożego."( Imię Boże... str. 23)
Ale oni nie wypaczają Słowa, nie, oni nie wypaczają tylko dopasowują do swych doktryn, a co czytamy w księdze Objawienia 22:18,19?
"18 Ja świadczę każdemu kto słyszy proroctwa tego zwoju: Jeżeli ktoś doda coś do tych rzeczy, Bóg doda mu plag zapisanych w tym zwoju; 19 a jeśli ktoś odejmie coś ze słów zwoju tego proroctwa, Bóg odejmie jego dział w drzewach życia i w mieście świętym- rzeczach opisanych w tym zwoju."
Wniosek, oni nie wierzą w żadnego Boga Prawdy, tym bardziej Jahwe, ich bogiem jest Je howah, bóg zamieszania, mąciwoda, podżegacz.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,721,98998776,98998776,
Co_naprawde_oznacza_slowo_jehowa_.html
Z tym nie WYPACZANIEM, jest dokładnie tak samo jak z nie ZBIERANIEM pieniędzy. Zapraszamy na zgromadzenie pod hasłem"..........."
nie ma żadnych zbiórek pieniędzy. Tylko że na każdej przerwie jest część marketingowa przypominająca o kasie.
Co tu więcej pisać, oni nie WYPACZAJĄ słowo Boże, oni nie ZBIERAJĄ pieniędzy, oni nie OSZUKUJĄ zboru w kwestii krwi, co róż zmieniając zasady, oni nie INWESTUJĄ W ZAKŁADY ZBROJENIOWE, oni nie MAJĄ WSPÓLNYCH CELÓW Z MASONERIĄ, i tak dalej.