Trampek i tu jesteś w błędzie . Stary Testament i Nowy albo Stare Przymierze i Nowe Przymierze , do czasu przyjścia Jezusa obowiązywało Przymierze zawarte na górze Synaj . Pan Jezus powiedział o Janie Chrzcicielu że na Janie kończy się prawo i prorocy , a Jan był ostatnim z wielkich bo aż do Jana wszyscy prorokowali o Chrystusie . Pan Jezus ustanowił nowe przymierze i aby przymierze było ważne musiało być przypieczętowane krwią , tamte przymierza ktore Bóg zawierał też były pieczętowane krwią . Pan Jezus przypieczętował to przymierze swoją własną krwią . Aby ta umowa miała wartość i obowiązywała musiał umrzeć ten który ją sporządził , to sie nazywa testament . Skoro nowy testament obowiązuje , to tamte przymierza zostały rozwiązane . Stąd nazwa Stary Testament i Nowy Testament lub Stare Przymierze i Nowe Przymierze , Trampku pod które przymierze ty podlegasz ? Bo ja jestem w Nowym Przymierzu i mnie obowiązuje nauczanie Apostolskie gdyż oni działali pod wpływem Ducha Świętego . Aby być w Nowym Przymierzu musisz zostać ochrzczony w Chrystusie i spożywać ciało i krew naszego Pana . Jana 6 : 53-57 . Czy zostałeś ochrzczony w sposób jak nakazał nasz Pan Jezus Chrystus. Mat 28:19 , czyli w Imię Ojca , Syna i Ducha Świętego czy z tego nakazu zostałeś ochrzczony w Chrystusie i wypełniasz to co nakazał nasz Pan czyli spożywasz jego Ciało i Krew ? Czy glosisz to co Piotr w Dz.4:10-13 . WTS specjalnie używa nazwy Pisma Hebrajskie i Greckie by odwrócić uwagę od Nowego Przymierza lub Nowego Testamentu by wmówić świadkom że ich Nowe Przymierze nie obowiązuje .