Bo ..... "Ciemnotą łatwiej rządzić"
Wiedzą to wszyscy rządzący nie wyłączając oczywiście tych 7-iu wspaniałych zza Oceanu siedzących na szczycie Wielkiej piramidy WTS-u
A skoro mowa o piramidzie to...
Pamiętamy lekcje z Historii więc przykładem sprzed 4 tysięcy lat niech posłuży nam - Starożytny Egipt i jego kapłani,którzy:
- Dysponowali rozległą wiedzą z dziedziny matematyki czy astronomii.
- Wiedzieli, kiedy będzie miał miejsce wylew Nilu, który był zbawienny dla egipskiej gospodarki.
- Bez trudu Potrafili przewidzieć zaćmienie Słońca.
Jednym słowem mieli połapane, byli bardzo rozgarniętymi ludźmi.
A teraz,bez kolorowych ilustracji Strażnic czy Przebudźcie się zaczynamy...
Wyobrażać sobie przerażenie ludu w momencie, gdy "bogowie zabierają Słońce"? "
kapłani przecież powiedzieli - pokutujcie za grzechy względem bogów i władcy. odebrana będzie grzesznym światłość dnia".
Tym sposobem kapłani zdobywali posłuszeństwo rzesz nieświadomych ludzi, posługując się zjawiskiem, które tak czy inaczej by nastąpiło
Ktoś nieświadomy, pozbawiony wiedzy, można powiedzieć wręcz - ciemny jak tabaka, nie będzie zadawał pytań. Nie zakwestionuje pozycji władzy. Dlatego władza do wiadomości podaje nam, oj przepraszam - Wam drodzy forumowicze śledzący to forum z ukrycia, bo nad NAMI CK nie ma już żadnej władzy !!!
Podaje Wam Władza- CK: Korzeniem wszelkiego zła jest umiłowanie pieniędzy ! ALE ( dawajcie, dawajcie datki.Bez grymaszenia. Bóg miłuje dawcę rozradowanego )
A że...przy okazji :
- jakiś zegareczek
- pierścioneczek
- wycieczka dookoła świata.... Ot to takie drobnostki.
Świat jest zły ale...? Nadzorcy auta muszą mieć ! A jakże! Podpisujcie więc rezolucję. Zapytam jednak : Nie przeszkadza Wam, że auta produkują koncerny samochodowe ze ŚWIATA? Że większość inżynierów projektujących auta, te do rozwożenia literatury także to Światusy. A może tak D...ska w środki masowego przewozu wsadzić. Przykładów można by mnożyć . Podam Gorszyciela
- W Strażnicy z 2015 r. napisali:
Świat promuje wyższe wykształcenie i wiedzę akademicką. Jednak przeżycia wielu osób dowodzą, że zabieganie o takie rzeczy nierzadko kończy się utratą wiary oraz miłości do Boga.
Kochani
Mydlić to ja mogę mocno,mocno pobrudzone ręce. Z oczami robię to ostrożnie i Wam także radzę.( sympatycy z ukrycia śledzący forum )
Tu musicie sobie zdać sprawę, że Ci siedzący na szczycie piramidy Wts-u przejmują się Wami i Waszymi pociechami jak ja zeszłorocznym śniegiem.
Zdajcie sobie pytanie? Kto zarabiał największe eci-peci - pieniążki w
Amwey,oriflame,modna sprzedaż Flawonoidów itp.
Góra kochani! Zawsze Góra zarabia a mrówki....mrówki jak to mrówki są bardzo pracowite.
Wskazówki zegara nieustanie są : raz na górze, raz na dole. Jak w życiu - Raz na wozie raz pod wozem. Dlatego nie powinno się odmawiać dalszej edukacji dziecku jeśli chce się uczyć i są możliwości ( pieniążki na stancję,wyżywienie itp)
Dlaczego?
Nauczyciel może w razie utraty pracy znaleźć pracę jako konserwator,lecz konserwator
z całym szacunkiem dla każdego zawodu jeśli nie ma odpowiednich szkół - nigdy.
Dlatego nie Wierzcie IM ! Oni nie są Natchnieni. Nie idźcie tą drogą !
Posyłajcie dzieci na wszelkie możliwe studia,kursy. Im więcej ,tym lepiej.
Gdy odkryłem co tak naprawdę się dzieje,przestałem w Org. tkwić jak robak w d...e. Przestałem,nie tkwię i mam się dobrze, czego i Wam wszystkim życzę
Ps.
Ciepło pozdrawiam wszystkich śledzących ten wątek