Sprawdź ustawową definicję zwrotu "przetwarzanie danych". Nie musi tu nastąpić udostępnienie danych nikomu.
No zgoda jeśli chodzi o
przetwarzanie danych, że gdy tylko się je posiada bez naszej zgody, to już jest się przestępcą. Ale już niektórzy wskazywali, że w kartotekach, a obecnie w komputerach znajdują się dane osobowe ochrzczonych niemowląt, które aż do dorosłości nie złożyli zgody na to, by tam się znajdowały. Wielu z nas tam figuruje, między innymi moje, ale jakoś nikt nie protestuje przed plebanią. Również ja posiadam w swym kompie wiele osób z ich adresami nr. telefonów, zdjęciami itp. i to bez ich zgody. Czy z tego powodu jestem przestępcą? Jeśli tak, to muszę usunąć, i tym sposobem mam przestać się komunikować z wszystkimi znajomymi. Czy o to chodzi, czy o coś szczególnie odróżniającego?
Stanisławie!
Mam wrażenie, że masz na celu zniechęcić mnie. ...
No cóż, ja chcę przewidywać wszystkie okoliczności, aby nie być zaskoczonym na ewentualne sytuacje, a tu nagle tak jestem postrzegany? W takim przypadku, to i ja powinienem mieć odczucie, że jestem zniechęcany i dać sobie spokój z wszelkimi manifestacjami, forami, pytaniami, towarzystwem i zaszyć się w jakimś lesie, jako eremita, aby uciec od wszelkich urazów.