Uzupełniam korespondencję.
Dnia 02-05-2014 r. Zwróciłem się do Nadarzyna z 5 pyt, + o udostępnienie mi Formularza S-77 (dane wyklucz.)
Dnia 03-06-2014 r. Odpowiedź Nadarzyna była wymijająca.
Dnia 16-06-2014 r. Ponownie monituję do Nadarzyna z obszerniejszym umotywowaniem.
Dnia 27-08-2014 r. Kieruję skargę do GIODO w sprawie ignorowania mnie przez Nadarzyn.
Dnia 22-10-2014 r. Zawiadomiło mnie GIODO, że zwróciło się do Nadarzyna o wyjaśnienie.
Dnia 06-08-2015 r. Nadarzyn przysyła do mnie żądanie kserokopii dokumentu tożsamości.
Dnia 15-08- 2015 r. Zwracam się do grona "starszych" zboru Radziejów o wgląd formularza S-77.
Dnia 01-09-2015 r. Ponownie zwracam się do Nadarzyna o S-77 spełniając wymogi kopi Dowodu.Osobistego.
Dnia 17-09-2015 r. Nadarzyn odp, że nie może udostępnić, aby nie naruszyć praw innych osób znajdujących się na S-77.
Dnia 21-10-2016 r. GIODO zwrócił się ponownie do Nadarzyna o wyjaśnienie w sprawie.
Dnia 10-08-2017 r. GIODO wysłał mi następującą informację. (otrzymałem dziś. 16 sierpnia)
W nawiązaniu do dotychczasowej korespondencji w sprawie Pana skargi na niespełnienie przez Świadków Jehowy w Polsce, z siedzibą w Nadarzynie przy ul. Warszawskiej 14, wobec Pana obowiązku informacyjnego z art. 33 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016 r., poz. 992). w tym na nieudostępnienie Panu danych zawartych w treści formularza S-77, uprzejmie informuje, że Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych przeprowadził postępowanie administracyjne, w wyniku którego zgromadzony został materiał dowodowy wystarczający do wydania decyzji administracyjnej.
Zgodnie z brzmieniem art. 10 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2016 r., poz. 23 z późn. zm.) zwanej dalej Kpa, stronie przysługuje, przed wydaniem decyzji w sprawie, prawo wypowiedzenia się co do zebranych w toku postępowania dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań. Ponadto strona jest uprawniona do przeglądania akt sprawy oraz sporządzania z nich notatek, kopii lub odpisów (w siedzibie organu). Prawo to przysługuje również po zakończeniu postępowania (art. 73 § 1Kpa). Czynności określone w § 1 s dokonywane w lokalu organu administracji publicznej w obecności pracownika tego organu (art. 73 § 1a Kpa).
Ewentualna realizacja powyższych uprawnień powinna nastąpić w terminie 7 dni od dnia otrzymania niniejszego pisma.