Witaj, gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj się.

Autor Wątek: Głoszenie  (Przeczytany 29808 razy)

Tusia

• Gość
Odp: Głoszenie
« Odpowiedź #90 dnia: 25 Październik, 2016, 22:53 »
Kłamali, kłamią i będą kłamać. :-\

Nawet dopuścili się sfałszowania własnej Strażnicy. Mieli zakończyć działalność w XXw.,  a kiedy XX wiek minął:

Offline Roszada

« Odpowiedź #91 dnia: 25 Październik, 2016, 22:55 »
Wiem, wszyscy staniemy przed trybunałem Chrystusowym, Myślę że Bóg się nie obrazi, że próbuję Ci pomóc zrozumieć pewne kwestie.
Czyli słabo słuchasz organizacji matki i Jehowy :):

„Załóżmy, że lekarz mówi ci, byś unikał osoby cierpiącej na śmiertelną chorobę zakaźną. Będzie dla ciebie oczywiste, co ma na myśli, i ściśle zastosujesz się do jego przestrogi. Odstępcy ‛chorują pod względem umysłowym’ i szukają sposobności, by zarazić innych swoimi zdradzieckimi poglądami (1 Tym. 6:3, 4). Jehowa, Wielki Lekarz, zaleca nam, abyśmy unikali kontaktów z nimi” (Strażnica 15.07 2011 s. 16).

Próby obalania argumentów odstępców lub osób mających krytyczne zdanie o organizacji Jehowy nie przyniosą nam pożytku. Zgłębianie upowszechnianych przez nich informacji – czy to w formie drukowanej, czy elektronicznej – jest złe i stanowi duchowe zagrożenie” (Strażnica 15.05 2012 s. 26).

„Obecnie słudzy Jehowy nieczęsto mają do czynienia z odstępstwem w zborze. Kiedy jednak zetkniemy się z niebiblijnymi naukami – bez względu na ich źródło – musimy stanowczo je odrzucić. Niemądrze byłoby wdawać się w dyskusje z odstępcami, czy to osobiście, czy przez komentowanie ich blogów, czy też komunikując się z nimi w jakikolwiek inny sposób. Taka rozmowa – nawet gdyby miała służyć udzieleniu pomocy danej osobie – byłaby sprzeczna z omawianą tutaj radą biblijną. Jako słudzy Jehowy bezwzględnie się wystrzegamy odstępstwa, czyli je odrzucamy” (Strażnica 15.07 2014 s. 14).
« Ostatnia zmiana: 25 Październik, 2016, 23:00 wysłana przez Roszada »

Tusia

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 25 Październik, 2016, 23:00 »
Wiem, wszyscy staniemy przed trybunałem Chrystusowym.

Musisz się zdecydować, przed kim staniemy. Bo w innym miejscu jest napisane: "Wszyscy przecież staniemy przed trybunałem Boga." (Rz 14, 10)

Czy staniemy przed Bogiem czy przed Michałem Archaniołem?

Offline Roszada

« Odpowiedź #93 dnia: 25 Październik, 2016, 23:02 »
Musisz się zdecydować, przed kim staniemy. Bo w innym miejscu jest napisane: "Wszyscy przecież staniemy przed trybunałem Boga." (Rz 14, 10)

Czy staniemy przed Bogiem czy przed Michałem Archaniołem?
U nich nie zobaczą Jezusa, tylko ogrody do uprawiania i taczki oraz grabie. To z ich publikacji wynika.

Darek myśli że nas coś nauczy ale my też czytamy jw.org. ;D
« Ostatnia zmiana: 25 Październik, 2016, 23:08 wysłana przez Roszada »

Offline bene

« Odpowiedź #94 dnia: 25 Październik, 2016, 23:10 »
Psalm 83:19 "Niechaj poznają Ciebie i wiedzą, że tylko Ty, który sam jeden masz Jahwe na imię, jesteś Najwyższy nad całą ziemią."
A więc miałem rację Jehowy tam nie wciśnięto. Ze swojej Biblii dowiedział się o Jahwe.

Mam oczekiwania.
Czyli mam rozumieć że się narodziłeś ponownie. A wiesz co to oznacza według ciągle zmieniającego się niewolnika
Staram się wykonywać.
A jak ci idzie z poleceniami które pominąłeś w cytowaniu Mt 10:5-10
Ciekawe jakie rośliny mają zmysły by poznać jaką budowę ma  owad oraz gdzie mają mózg aby mogły przetwarzać dane z poprzednich cyklów swojej egzystencji aby móc dostosować się do jego budowy

Darek68

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 25 Październik, 2016, 23:11 »
Po prostu Darek chciał nas okłamać, myślał, że nikt nie zauważy.
Tego pana tez pewnie okłamał, bo tam było imię Jahwe.

Darek pisał o jakimś "rządzie" w niebie.
W Biblii nie istnieje słowo "rząd".
W Hiszpanii i Anglii jest rząd i jest król. z królestwem .

Sędzia Rutherford urodził się w USA, a tam nigdy nie było Królestwa, więc on nie wiedział jak ono wygląda, dlatego uczył o rządzie, a siebie nazwał Prezydentem, jak szef rządu USA. ;DNo jakby mogły być inaczej skoro te nauki podobno od samego Jehowy pochodzą a nawet publikacje:

Literatura ta jest oparta na Słowie Bożym, dlatego podawane w niej pouczenia nie pochodzą od ludzi, lecz od Jehowy” (Strażnica 15.09 2010 s. 13).
Jahwe czy Jehowa wiadomo o kogo chodzi.
A temu panu co Janek mu było na imię zwróciliśmy uwagę, że Jahwe to Ojciec Jezusa i nie może mieć na imię właśnie Jezus. Na prawdę zadumał się chwilę.

Roszada ty popraw lepiej swoje nierzetelne informacje odnośnie imienia Bożego w Septuagincie, które zamieściłeś na tej stronie tutaj: http://www.piotrandryszczak.pl/11.html

Pokaż mi gdzie w podanych przez ciebie LXX występuje tam Kyrios. Sprawdziłeś te manuskrypty? Czy powielasz obiegową opinię, zresztą nieprawdziwą? Te z prawej strony w tabelce ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Październik, 2016, 23:17 wysłana przez Darek68 »

Tusia

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 25 Październik, 2016, 23:11 »
Darek myśli

Nad moimi skanami, które wkleiłem. Może zastanawia się, dlaczego sfałszowano Strażnicę o XX w.

Darek68

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 25 Październik, 2016, 23:14 »
Nad moimi skanami, które wkleiłem. Może zastanawia się, dlaczego sfałszowano Strażnicę o XX w.
Ciebie Tusia też to dotyczy, tak tak nad twoimi skanami właśnie również. Zatem do dzieła panowie :)

Tusia

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 25 Październik, 2016, 23:17 »
Ciebie Tusia też to dotyczy, tak tak nad twoimi skanami właśnie również. Zatem do dzieła panowie :)

Odpowiedz, ale szczerze. Dlaczego sfałszowano Strażnicę? Skany robiłem z oryginałów, które posiadam.
Zobacz jeszcze dwie sprzeczne Strażnice z tego samego roku na płytce Library:

« Ostatnia zmiana: 25 Październik, 2016, 23:20 wysłana przez Tusia »

Darek68

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 25 Październik, 2016, 23:18 »
Odpowiedz, ale szczerze. Dlaczego sfałszowano Strażnicę?
Poprawiono bo okazało się że koniec nie nastanie jeszcze w XX wieku.

od-nowa

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 25 Październik, 2016, 23:20 »
Wolne żarty sobie robisz :o :o :o :o :o
Miljony obecnie żyjących nigdy nie umrą, tak to jakoś Rutherford kazał głosić, i sie okazało, że Armagedon w 1925, 1975 nie nastał, nie nastał do końca XX wieku.
I tak sobie pykniesz w klawiaturkę " poprawiono, bo się okazało" haha
Okazało sie też, że zamiast ostatka ubywać, to przybywa i są to psychicznie chorzy wg ck :o ;D
Okazało się, że mąż z kałamarzem to też już nieaktualna nauka.
nie, no ileż można...
« Ostatnia zmiana: 25 Październik, 2016, 23:29 wysłana przez od-nowa »

Tusia

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 25 Październik, 2016, 23:21 »

Sfałszowano, a nie poprawiono, zobacz skan. Gdzie tam masz informację, że poprawiono? Darek! Nie oszukuj samego siebie.

W XX w. miał być koniec świata:

« Ostatnia zmiana: 25 Październik, 2016, 23:23 wysłana przez Tusia »

Darek68

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 25 Październik, 2016, 23:25 »
Sfałszowano, a nie poprawiono, zobacz skan. Gdzie tam masz informację, że poprawiono? Darek! Nie oszukuj samego siebie.
Jeśli taką korektę nazywasz fałszem to sfałszowano.

To teraz powiedz proszę: dlaczego napisałeś, że najstarsze rękopisy LXX zawierają Kyrios?

« Ostatnia zmiana: 25 Październik, 2016, 23:28 wysłana przez Darek68 »

Offline bene

« Odpowiedź #103 dnia: 25 Październik, 2016, 23:26 »
Poprawiono to w taki sposób by czytelnik miał przekonanie że w danej strażnicy tak napisano. Życzę ci jednego by w ten sposób zmieniano wszystkie twoje umowy z bankiem. Jestem ciekawy twojej reakcji na takie metody.
Ciekawe jakie rośliny mają zmysły by poznać jaką budowę ma  owad oraz gdzie mają mózg aby mogły przetwarzać dane z poprzednich cyklów swojej egzystencji aby móc dostosować się do jego budowy

Efezjan

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 25 Październik, 2016, 23:29 »
A dlaczego wyznacza się takie daty? To niebiblijne.