Tak właśnie myślą śJ ale tak naprawdę jest to robione tylko dla korpo-oraganizacji. Wiele tych czynności jest wykonywanych mechanicznie i z duchowym człowiekiem nie mają nic wspólnego. CK wmawia nam, że kiedy zaangażujemy się w wypełnianie tych czynności wówczas stajemy się ludźmi duchowymi.
Według mnie złe jest także to, że nikt z guru - CK. NIE reaguje na BECZENIE OWIECZEK !
Ostatnie nagranie - Polowanie na odstępców i rozmowa ''starszego '' Władysława z Jarkiem jawnie uwidacznia fakt, iż grono starszych WIE o poważnych problemach i NIEREAGUJE !!!
Chyba zapomnieli, że PYCHA zawsze idzie pierwsza, a tuż za nią - UPADEK !!!
Poza tym.... Kiedyś na kongresie poruszony był temat wieeeelkiej krzywdy jaką zgotował rząd Francji i obłożył bodajże 60% podatkiem WTS. Dodano, że Prawnicy odwołują się ! Finału nie znam, bo prawdę mówiąc g.. mnie to już obchodzi.
Jeśli jednak potrafią tak skutecznie walczyć o to - co jest ...Korzeniem wszelkiego zła ( ecipeci,bubu, szmal, mamona ) co wielokrotnie zresztą na łamach strażnicy podkreślali - to pytam ?
Dlaczego nie podali do sądu wydawnictwo - Reader's Digest ?
W wydaniu : Największe Zagadki Ludzkości na str. 341 ,,kiedy nastąpi zagłada'' widnieje taka wzmianka
ROK 1975 Świadkowie Jehowy, po licznych fałszywych alarmach, zapowiedzieli w swoim czasopiśmie - Przebudźcie się ! z dnia 22 kwietnia 1967, że
definitywny koniec świata nastąpi w 1975 roku. Od 1976 utrzymują jednak, że '' koniec systemów'' jest procesem, który może potrwać dłuższy czas.
Nie pisałbym tego, gdyby nie fakt, że na tablicy ogłoszeń widniała kiedyś inf., że to nie CK. puściło taką mylną
datę tylko
Niektórzy bracia zaczęli rozpowszechniać mylne poglądy .
Ponadto słuchałem kiedyś wypowiedź głowy KK. - Jana PAWŁA II który powiedział :
Przepraszam za winy Kościoła i proszę o wybaczenie. !!!
Czy tych Bufonów zza Oceanu nie stać na coś podobnego
Mówiłem dzieciom by pamiętali 3 magiczne słowa, które mogą wiele zdziałać : Proszę , Dziękuje i Przepraszam !!!