Mam już dość upozorowanej prawdy i jej roztrząsania.. prawda jest taka że "prawdy" nie ma.
Od zarania dziejów szatan wprowadził swoistą manipulację. Poddał coś w wątpliwość (prawość i prawowitość sprawowanej władzy przez Boga) manipulując ludźmi że sami są w stanie zadbać o siebie bez Bożej pomocy. Mam też dość tego pędu życia który mnie do czegoś zmusza (musisz to mieć, musisz tak postąpić, musisz taki być / jakiś ocean wzorców a realia jak z ulicy wiązów). Bo to sprawia że gubię się po drodze którą powinienem kroczyć i utracam swoje człowieczeństwo, zapominając o tym co jest ważne i właściwe.. pragnę umrzeć niejako względem tego świata i być człowiekiem rzeczywiście wolnym . Tak! Czuje się i jestem nareszcie wolny od tego systemu rzeczy i od jego podmiotów. Odchodzę z tego forum, nie jestem tu potrzebny. Muszę podreperować swoją osobowość, na tym zamierzam się skupić. Dziękuję wszystkim za wszelkie przejawy dobroci, wyrozumiałość, cierpliwość, ale i słowa przyprawione solą, wobec mnie.. życzę wam aby pokój który przewyższa wszelką myśl strzegł waszych serc i umysłów.
A tym miłym akcentem pragnę was pożegnać:
https://m.youtube.com/watch?v=kHJGrGc6TdI
Podkład muzyczny osobiście powiem że mi nie siada w ucho ale tekst trafia prosto w serce. Powodzenia! Bądźcie zdrów! Czujni! Mądrzy i ROZTROPNI!
Cześć Elihu , podwójnie rozczarowany, pisałeś , rozczarowany najpierw "prawdą" a potem "upozorowaną"?...
Czy to Ty w wątku pożegnanie napisałeś , że wchodząc na forum myślałeś , że w w jakimś stopniu będziemy rodziną?
Nie ty jeden , nie pierwszy nie ostatni , ale potrzebny jesteś , chociażby sobie , bo takie przeżycia dają Tobie świadomość swoich potrzeb , pokazują kim jesteś TY i kim są inni . To rozczarowanie pozwala Tobie stanąć mocno na nogach .
Skoro wybrałeś świadomie swój Nik to wróć do źródła
Hioba 35:1-8
Ja sam ci odpowiem, i twym towarzyszom+ razem z tobą. 5 Spójrz na niebo+ i popatrz, i zobacz chmury+ — wyżej są od ciebie. 6 Jeśli grzeszysz, to cóż jemu czynisz?+ A jeśli mnożą się twe bunty, cóż takiego mu robisz? 7 Jeśli naprawdę masz rację, to cóż mu dajesz lub cóż otrzymuje on z twojej ręki?+ 8
Niegodziwość twoja może być przeciwko mężowi takiemu jak ty,+ a twoja prawość — dla dobra syna ziemskiego człowieka.+Nie daj się wygonić , jeżeli tak to czujesz , po Tobie wejdą następni , przeczytają Twoje słowa i sami wyciągną wnioski .