niewierzący, mam ja dla Ciebie propozycję. Jeśli lubisz bawić się podprogowymi, to spróbuj to na filmach broadcasting'owych.
Z góry zakładam, ze w audycjach comiesięcznych przynajmniej 3 razy przez 0,05 sekundy pojawia się tam napis: 'Uciekaj z tej religii".
Skąd taki wniosek? Od kiedy wydali pierwszy program w swojej TV, to mój rozum podprogowy daje sygnał do rozumu podświadomego, a ten z kolei do świadomego abym uciekał.
Proponuję zatem badawcze podejście do tematu. Weź na warsztat kilka filmów z wyżej wspomnianej TV. Problem będzie polegał na tym jak rozklatkować film. Myślę, że tę niedogodność techniczną uda się Tobie rozłożyć na 'łopatki'.
Teraz, napisz co widzisz. Prawdopodobnie poza tym co napisałem widzisz takie teksty:"dawaj do skrzynki", 'koniec już jutro", "tylko nam możesz wierzyć" , "przyjdź jutro na zebranie". "nie czytaj sam Biblii", "pedofile są fajni" itp.
Jak już popracujesz nad tym to proszę, daj mi znać, co wyszło z badań. Ogromnie jestem ciekaw. Bo tak naprawdę przekaz podprogowy najlepiej podłożyć pod obrazki ruchome, czyli filmy.
Rozumiem, że jesteś facetem a konieczność doszukiwania się w każdym obrazku przedmiotów fallicznych mówi o potrzebie. No chyba, że ta ... potrzeba determinuje konieczność....
Nie skupiaj się na tym co wydano przed laty. Teraz jest lepszy materiał do analizy. Skorzystaj z szansy.
PS Też lubię przekazy nie tylko podprogowe, ale nawet nadprogowe i naddźwiękowe.