Czyli wielojęzyczna strona z informacjami o WTS i fora krajowe? Np link do istniejącego forum pod artykułem żeby nie trzeba było dodatkowo moderować.
Co do pomocy exom, to wydaje mi się, ze w pierwszej kolejności potrzebują znalezienia pokrewnych dusz, najlepiej w swojej okolicy.
otrzymaliśmy propozycje, zeby połączyć siły z takim ośrodkami jak np. Apollos, czy fundacja Słowo Nadziei , i mieć taka bazę z danymi osób , które wychodzą, a chcą mieć kontakt z kimś , kto będzie w stanie ich zrozumieć i zapewnić emocjonalne wsparcie, nie wiem , czy ktoś już robił coś takiego, poza Boratyniakiem, który zrobił świetna mapkę exow, ale się ulotnił niestety i nikomu nie przekazał swojej pracy do kontynuowania, a szkoda.
A co do strony żeby szerszemu gronu odbiorców w innych krajach udostępniać materiały o Wtsie
to trzeba by znaleźć kontakty z osobami, które były w stanie tłumaczyć przesyłane treści na mniej popularne języki , bo jednak nie wszyscy znają niemiecki i angielski. Mamy tłumacza na rosyjski i niemiecki na razie.
Natomiast w komputerowych sprawach to jesteśmy ciemni niestety, ( M może potwierdzić
)wiec tu trzeba z kolei internetowych fachmanów.
Trzeba połączyć siły. Każdy coś innego może wnieść.