Czytam tu na tym forum i oczy przecieram ze zdziwienia i ze śmiechu , czy to jest tzw trolownia w której główni aktorzy to Roszada i Gedeon ?
Po co aż tak walczycie ze świadkami ? Przecież to oni mają rację w dogmatach religijnych a wy tu snujecie swoje idiotyzmy aż ciężko czyta się te wasze wypociny . Obudźcie się ludzie ! Albo idźcie do innych kościołów - te na pewno głoszą "prawdę", "prawdę" o trójcy czy o tym, że Bóg to Jezus a nie Jehowa. Głosicie kłamstwa a świadków nazywacie oszustami czy kłamcami. Takie jest wasze "chrześcijaństwo ?
Zastanówcie się nad tym co powiedział Jezus w słowach w Ew Jana 8:42-47.
42 Jezus rzekł do nich: „Gdyby Bóg był waszym Ojcem, miłowalibyście mnie,+ bo ja od Boga wyszedłem i tu jestem.+ Wcale też nie przyszedłem z własnej inicjatywy, lecz On mnie posłał.+ 43 Dlaczego nie wiecie, co mówię? Dlatego, że nie możecie słuchać mego słowa.+ 44 Wy jesteście z waszego ojca, Diabła,+ i chcecie spełniać pragnienia waszego ojca.+ Ten był zabójcą, gdy rozpoczął,+ i nie stał mocno w prawdzie, ponieważ prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, mówi zgodnie z własnym usposobieniem, gdyż jest kłamcą i ojcem kłamstwa.+ 45 Ja natomiast mówię prawdę i dlatego mi nie wierzycie.+ 46 Kto z was udowodni mi grzech?+ Jeżeli mówię prawdę, czemuż mi nie wierzycie? 47 Kto jest z Boga, ten słucha wypowiedzi Bożych.+ Wy dlatego nie słuchacie, że nie jesteście z Boga”.+
I dlatego świadkowie nie słuchają, bo nie są z Boga. Albo sie jest dzieckiem Boga, albo dzieckiem diabła(1Jana 3,10). Nie ma trzeciej opcji. Jako ze wiekszość świadków nie jest dziecmi Bożymi(według oficjalnej doktryny Towarzystwa), czyimi dziećmi sa - odpowiedź nasuwa się sama.