WTS wymyśla te różne daty, pory i okresy po to aby na siłę udowonić wszystkim, że żyjemy w szczególnym okresie końca. Czasu pozostało nam mało, musimy zatem robić wszystko by przez głoszenie uratować jak najwięcej ludzi bo armagedon tuż, tuż. Dlatego to nie czas, źeby źyć jak ludzie w czasach Noego, którzy jedli, pili i żenili się. Wolą Boga jest byś głosił. Podejmij więc służbę pionierską bo to najlepsze rozwiązanie, przecież ten świat długo nie potrwa.
Ja , drogi Gerontas'ie ciepło Cię odbieram.
I jako starszego także w przeciwieństwie do innych , których spotkałem na mojej drodze.
Z datami miałem poróżnienia i nawet ostatnio kiedy w trakcie ze starszym skwitowałem to podobnie : Dnia ani godziny nie zna nikt słowa Pana Jezusa, ... Jakim więc prawem WTS to robił i co najgorsze NIE przeprosił?!
Dodałem , a może by spróbować taki sposób liczenia czemu nie?
Deklaracja niepodległości Izraela (hebr. הכרזת העצמאות, Hakhrazat HaAtzma’ut lub מגילת העצמאות, Megilat HaAtzma’ut) – akt prawny ogłoszony w dniu 14 maja 1948 (5 ijar 5708) w Tel Awiwie, głoszący powstanie na części terytorium byłego brytyjskiego Mandatu Palestyny nowego niepodległego państwa Izrael. Deklaracja została ogłoszona i odczytana przez Dawida Ben-Guriona podczas proklamacji niepodległości Izraela.
Ogłaszamy, że z chwilą wygaśnięcia mandatu w dniu dzisiejszym, wieczorem 6 ijar 5708 (15 maja 1948), do ustanowienia wybranych w zgodzie z konstytucją przyjętą do dnia 1 października 1948 władz państwa, Rada Narodowa pełnić będzie funkcję Tymczasowej Rady Państwa, a jej organ wykonawczy, Rząd Narodowy, będzie Tymczasowym Rządem Państwa Żydowskiego, zwanego Izraelem.
mówię dalej jemu , czemu nie skoro - Czasy Pogan się wypełniły , Jerozolima była deptana przez wszystkie
narody i nie było państwa do tego czasu itd,itd
W myśl słów z bibli :psalm 90 w 10 Miarą naszych lat jest lat siedemdziesiąt
lub, gdy jesteśmy mocni, osiemdziesiąt; albo 103 w 15 Dni człowieka są jak trawa;
kwitnie jak kwiat na polu.
16 ledwie muśnie go wiatr, a już go nie ma,
i miejsce, gdzie był, już go nie poznaje.
po czym mówię : 1948 r + 70 lub 80 lat daje 2018r lub 2028 r
to ot takie moje spostrzeżenie
chodziło mi w rozmowie z nim że .... NIE PRZEPROSILI i wątpię by to zrobili ! Wspomniałem tez Roszadzie , może mi pomoże lub już to zrobił
nie sprawdzałem, o strażnicy , gdzie napisali : Bo Towarzystwo wzorem jakiegoś brata Mc.miliana tak bardzo chciało ujrzeć nowy system . Kurcze przyszedł do domu gość! A wiesz Gość w domu .... pozdrawaiam