Niedawno wspominałam na Fb, że właśnie krew była gwoździem do trumny organizacji w moim życiu.
Gdy zadałam mojej matce pytanie czy by mnie ratowała, odpowiedziała ....zgłupiałaś? Nie, w żadnym wypadku, żebym miała grzech?
A ja byłam młoda chciałam żyć, dopiero weszłam w dorosłość, ta perspektywa, ta niepewność mnie przerażała.
Od tamtej pory twierdzę z całą odpowiedzialnością, że to bardzo egoistyczni ludzie. Liczy się tylko...ja ja...ja. Byle się załapać na raj, a że po trupach to już nieważne.
A u mnie było tak kochani : ( tu poproszę odtworzyć scenę z filmu Konopielka jak mały Kaziukow dumnie przekazał świeżo zdobytą wiedzę na temat ziemi- że jest okrągła. Nonszalancko przy tym założył ręce na ramiona i zaczął tupać nogą -49 min )
U mnie było podobnie.
Przysłowiową szczyptę soli dodałem do smażącej się jajecznicy ( jajca od teścia kurek co po podwórzu chodzą i zielone skubią ) i odwróciwszy się do żonki mówię :
A ja Ci uroczyście oświadczam (ręce jak Kaziukow założyłem na ramiona ), ze jakby co - to KREW ci podam !
- ŻE co ? - O co ci chodzi? i co tak nagle -ni z gruch ni z pietruchy?
- A ja ponownie PODAM, I JUŻ !!!
po nałożeniu potrawy na talerzyki, siadłem naprzeciw niej i mówię:
Wiele lat temu pracowałem w okresie wakacji na obiekcie sportowym położonym przy domu dziecka, w którym jadłem posiłki.
Dużo dzieciaków do mnie przylgnęło...
- do rzeczy powiedziała żonka jak i większość z Was to powie
Posłuchaj i nie przerywaj mówię: Zakładam..że chcieliśmy i mamy 3 dzieci. Ja kocham Cię...- nad życie !
Tu przewała mi - O! bardzo bym chciała by tak było
Ulegasz wypadkowi i odchodzisz do swojego raju ? tak? Taak?
A ja i dzieci ? Co z nami ?
........chwila ciszy. więc dokańczam
Idę po bandzie ! Nie daję sobie rady. jestem załamany i zaczynam sięgać po kieliszek. coraz częściej i gęściej.
Teraz powiem Ci najgorszy scenariusz.
Nie przestaję pić i dzieci zabrane są - gdzie? Do Domu Dzicka
I wiesz jaki finał tego będzie ( to mówiąc byłem już rozdrażniany )
3 naszych kochanych dzieci będzie okaleczona jak te z którymi miałem kontakt ! Nie zaznają miłości, nie będą siedzieć na kolanach rodziców, nie będą tulone. Owszem tulić to one się będą nawzajem - do siebie i o wiele za wcześnie !( są gwałty zbyt wczesna inicjacja , przemoc ..) a potem gdy osiągną swój wiek - 18 lat i wyjdą to gwarantuje ci ,że duże prawdopodobieństwo jest takie, że nie uda im się założyć normalnych związków. I tak może się powtórzyć historia z ich potomstwem .
Kończąc dodałem: I możesz sobie poziomko nosić i pięć oświadczeń to ja i tak KREW CI PODAM !
Ps. Było to dooobrych parę lat temu. Dziś pewnie ma inne zdanie.
Odpowiedzi na wysłany list do Nadarzyna odnośnie bolączek ( Australia, ONZ, giełda ) nie otrzymała
Pozdrawiam serdzecznie