Ja myślę, że powinnaś ten temat poruszyć na najbliższym zebraniu... Podyskutuj o tym ze starszymi, pisałaś, że masz starszych OK.
A ja myślę tomek_s, że zamiast siedzieć na forum dla Świadków Jehowy powinieneś zainteresować się co robią przedstawiciele Twojej religii. I również z nimi o tym porozmawiaj.
Nawet mogę Ci podać gotowe pytania:
Zapytaj dlaczego przez tyle lat w kościele była i jest ukrywana pedofilia?
Dlaczego w Watykanie biskupi pławią się w luksusach, mieszkają w apartamentach i spotykają się na homoseksualnych orgiach?
Dlaczego ksiądz nie odprawi pogrzebu swojemu wiernemu, jeżeli rodzina nie sypnie mu porządną ilość kasy?
Dlaczego na kazaniu w kościele odczytywani są z imienia i nazwiska wierni, którzy ofiarowali datek na kościół - i podawana jest kwota jaką przekazali (sama pamiętam jak byłam na takiej mszy jako dziecko i słyszałam to na własne uszy)?
Dlaczego w Polsce nie ma pieniędzy na leczenie dzieci, ale znajdują się setki milionów na nowoczesne "świątynie"?
A gdy już uzyskasz odpowiedzi, to wejdź na to forum i podziel się nimi. Może gdy sam je usłyszysz, to zniknie Twoje poczucie wyższości i wyjątkowa ignorancja, którą tu pokazujesz na każdym kroku.
Zanim udzielisz komuś rady, najpierw sam się do niej zastosuj!
M: Jeśli ktoś chce odpowiedzieć na ten post to proszę o założenie osobnego wątku i pisanie w nim na ten temat.