Zdaje się,że Roszada w jakimś poście napisał,że nie jest tu po to,aby zachęcać kogoś do zostania katolikiem,ale po to aby inni nie zostali ŚJ. Forum jest m.in. dla byłych i niedoszłych ŚJ.Jeżeli Roszada w ten sposób interpretuje pomoc dla tych osób,to i ja chciałbym iść tą samą drogą argumentacji.Z tym,że z małą korektą.Nie mam zamiaru kogokolwiek namawiać,żeby nie został katolikiem.Na forum omawiamy nie tylko wierzenia ŚJ jako organizacji,ale również zachowania poszczególnych osób(ŚJ),które miały na nas wpływ i które były powodem zgorszenia.Chciałbym również co jakiś czas przedstawiać nauczanie KK oraz również to,co boli nie tylko innowierców,ale i gorszy wiernych KK,oraz z jakimi problemami zmierza się KK w swoim środowisku.Te wiadomości moim zdaniem harmonizują z celem dla jakiego jest to forum.Ma pomóc innym wybrać nową drogę lub pozostać w miejscu,w którym obecnie się znajdują,oraz informować o zagrożeniach i ukrytych faktach.Zagrożenia występują nie tylko u ŚJ.Inne wyznania nie są od nich wolne. Proszę,nie traktować tego jako ataki na KK,skoro przedstawiciele KK sami udzielają wywiadów lub komentują w mediach pewne wydarzenia lub nauki KK.
Jako były ŚJ i katolik również w tym wątku chcę dzielić się z byłymi i niedoszłymi ŚJ wiedzą na ten temat.Zdaję sobie sprawę,że katolicy mają świadomość swoich wierzeń,tradycji,problemów nękających dzisiejszy KK.Posty są kierowane do osób,które nie mają takiej wiedzy jak czynni i praktykujący katolicy.