Nie do końca masz rację. Są w listach Pawłowych przesłanki, że formę zachodzenia do ludzi w ich domach było propagowane Dz 5:42 - Dz 20:20 Podobnie i wcześniej Jezus, gdy udzielał instrukcji swym uczniom, jak ma wyglądać rozpowszechnianie Dobrej Nowiny. Łuk 10:1 Do każdej miejscowości po dwóch. A w tych miejscowościach wchodzić do domów Łuk 10:5 Nie przechodzi jak niektórzy próbują wmówić, że chodziło o zaplanowane i uzgodnione wcześniej spotkania u osób przychylnych do działalności Jezusa. Przeczy temu rada dotycząca, jak się zachować gdyby reakcja była wroga Łuk 10:10. Potwierdza to kłam jakoby było wcześniej uzgodnione choćby przynajmniej w jednym domu danego miasta. Proszę, nie naginajmy stronniczo relacji biblijnych. Ja nie bronię ŚJ, ale staram się przedstawiać obiektywnie. Nie ulegam ani większości, ani dla mej wygody Wyj 23:2 Nawet Biblię krytykuję jeśli na to zasługuję zob. gambit to ja
Oczywiście, przeanalizowałem list apostoła Łukasza do dostojnego Teofila i wymienione przez Ciebie Dz Ap 5:42 i 20:20. Przeanalizowałem je nie tylko w kilkunastu przekładach w języku polskim oraz angielskim, który znam ale również pod kątem kontekstu. Swoją opinię oparłem również na przekładzie interlinarnym Westcott'a i Hort'a oraz Ewangelicznym Przekładzie Interlinarnym Biblii.
We wspomnianych fragmentach zostało użyte greckie wyrażenie katʼ oíkon co dosłownie znaczy „według domu” czyli "w domach" lub "po domach". To samo wyrażenie zostało użyte w Dz Ap 2:46, które zostało przetłumaczone w PNŚ jako " w domach".
Poza tym to co napisałem oparłem także na kontekście całego NT, z którego nie wynika, żeby ktokolwiek z naśladowców Jezusa głosił od domu do domu i że jest to podstawowa forma głoszenia jak wmawia WTS.
A jeśli chodzi o Ew wg. Łukasza na którą się powołujesz rozdział 10, to przytoczę jedynie jeden werset z PNŚ Łuk 10:7 -
"zostańcie więc w tym domu, jedząc i pijąc, co podadzą, bo pracownik jest godzien swej zapłaty. Nie przenoście się z domu do domu"
Też nie jest tam napisane, że wysłannicy Jezusa mieli głosić od domu do domu. W Biblii przedstawiono raczej, że Pan Jezus miał zwyczaj głosić w synagogach i w miejscach publicznych. Tak samo głosili jego uczniowie co dowodzi relacja Łukasza w Dziejach Apostolskich.