Rob wiec zgodnie z tym co pisze Biblia. Pisze tam, ze jesli ktos jest chocby bratem, ale zdzierca i pijakiem, to z takim nie jadajcie.
Nie jest to zalecenie wylacznie CK, ale jest to polecenie Biblijne.
Niesamowicie cieszylem sie z jego przylaczenia, ale jakis taki niesmak.
Wg mnie podstawa jest uzywanie wlasnego mozgu, sluchanie sumienia i korzystanie z prawa do wolnej woli.
Trzeba okazywac szacunek, podporzadkowanie, pokore, ale nie mozna pozwolic aby czyjs fanatyzm odebral zdolnosc do logicznego myslenia.
Przeczytałam cały wątek , zacytowałam słowa z tego postu bo mam wrażenie , że w jakiś sposób podsumowuje to co pisze aureli ,
okazuje się , że to FANATYZM braci każe im stosować się do wszystkich wytycznych ck , to FANATYZM braci każe wprowadzić zalecenia z kongresów , strażnic dotyczących zachowania wobec rodzin
Dlaczego wykluczenie świadczy o miłości
Strażnica — 2015
Członkowie rodziny okazują miłość zborowi i osobie błądzącej, gdy respektują decyzję o wykluczeniu. „On nadal był moim synem”, wyjaśnia Julian, „ale swoim postępowaniem stworzył między nami barierę”.
To nie ck , które przygotowuje pokarm na "'czas słuszny" jest winne rozgoryczeniu braci , którzy zostali potraktowani niesprawiedliwie ( aureli dobrze o tym wie, bo przytacza takie sytuacje ) , ck tylko pomaga nam ,wytycza tor a nie narzuca, !!!
To bracia są winni , bo są fanatykami , bo nie kierują się zdrowym rozsądkiem , tak jak nazwano tych co z niecierpliwości wyznaczali daty końca .
Rozgoryczenie jest tylko słabością , brakiem zaufania do Jehowy , koncentrowaniem się na ludziach , których Jehowa w słusznym czasie oceni , NIE WYNIKIEM działań ck i jego psychomanipulacji .
Czyżby ck teraz przez odstępcze strony chciała wpływać na tych rozgoryczonych , którzy wchodzą na te strony?
Czy te strony są teraz terenem osobistym aurelego ? i jemu podobnych? Czy to odgórne polecenie?
W końcu Ciało Kierownicze choć nie jest natchnione duchem świętym jest jednak przez tego ducha prowadzone , a duch mógł zobaczyć , że rośnie w śród przeciętnych świadków świadomość , że zaczynają widzieć , że to
CIAŁO KIEROWNICZE JAKO ORGAN NADZORUJĄCY PRZYGOTOWANIE POKARMU NA CZAS SŁUSZNY PONOSI CAŁKOWITĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA TRAGEDIE WIELU LUDZI , ZA ZAŁAMANIA NERWOWE , SAMOBÓJSTWA TYCH KTÓRZY NIE MOGLI POGODZIĆ SIĘ Z E ZŁYM TRAKTOWANIEM